Lopen Yrittäjien Rompetorilla yleisöryntäys – Ben Zyskowicz nautti maalaistorin leppoisasta hengestä

Uutiset, sunnuntaina 25.07.2010

Lopen Yrittäjien joka vuotinen Rompe- ja Markkinatori keräti Unikeonpäivänä jälleen valtaisan väkimäärän. Tapahtuman yleisöennätyksenkin arveltiin rikkoutuneen alati lämpenevässä kesäsäässä ja upean tapahtuman tunnelmasta pääsi myös nauttimaan Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz. Peristadilainen kokoomuslegenda ihastelikin maalaistorin tunnelmaa ja halusi kokoomusteltan lisäksi kiertää myös kaikki muut tapahtuman teltat.

– Tämä oli nyt ensimmäinen Benin ja minun yhteisen Kesärundin tapahtumista. Edessä on vielä puolenkymmentä erilaista tapahtumaa Hämeessä ja itseasiassa tänään sovimme vielä pari uuttakin, kertoi Lopen oma kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen kiertelikin Zyskowiczin kanssa koko päivän torilla ja keskustelukumppaneista ei ollut pulaa. Esillä oli tuttuja aiheita verotuksesta eläkkeisiin ja maahanmuutosta tieasioihin. Nousi esille vanhantavaran markkinoilla myös muutamat myyjiäkin kiinnostaneet aiheet. Käsityön taitajat nostivat esille oman verokohtelunsa.

– Benin kanssa on aina yhtä mukana tehdä töitä. On sitten kyse duunista itse eduskunnassa tai tapahtumista Helsingissä tai sitten täällä maalla. Olen todellakin iloinen, että olen saanut tällaiseen osaajaan tutustua ja nyt saamme tehdä työtä yhdessä, kiitteli Timo Heinonen ja kertoi Benin juttusille päivän aikana tulleen myös lukuisia entisiä kokoomusnuoriakin 70-luvun ajoilta.

– Eräs kertoi miten aikanaan oli lupautunut Benille kuljettajaksi 70-luvun alussa. Miehen perhe ja isovanhemmatkin olivat keskustalaisia ja kun asia kotona myöhemmin paljastui niin auton lainaamiseen ei pojalla ollut enää mitään asiaa, naureskeli Timo Heinonen.

Zyskowicz kertoi lukuisista vierailuista ja koulutusviikonlopuista myös Lopen Laakasalossa.

Päivään mahtui myös asuntotuotantoon ja Riihimäen asemaakin tutustumista

Toripäivän jälkeen Zyskowicz ja Heinonen jatkoivat päiväänsä tutustuen Lopen asuntorakentamiseen ja myös pian valmistuvaan uuteen koulukeskuksen B-rakennukseen. Matkan aikana oman aikansa sai myös Riihimäen Rautatieasema, jonka asemalaiturien remontin esteettömäksi Heinonen toivoi nousevan ensivaalikauden liikennehankkeiden toteuttaviin töihin.

– Olemme aina yrittäneet tehdä monipuolisen ja tiiviin ohjelman tällaisiin päiviin. Tänään tosin Lopen torilla aika juoksi niin nopeasti ja väkeä oli todella paljon liikkeellä, että eihän Beniä saanut millään ajoissa liikkeelle, hymyili Heinonen.

Zyskowiczin ja Heinosen Kesäkiertue etenee kesän aikana vielä ainakin Forssan Holjille markkinoille, Hämeenlinnan Elomessuille, Tammelan Hakkapeliitta-tapahtumaan, Anianpellonmarkkinoille ja ohjelmaan on tarkoitus mahduttaa vielä myös tapahtumat Lahdessa ja Hausjärven Oitissakin.

– Kyllä tämä kiertäminen ja ihmisten tapaaminen on yksi tämän työn parhaita puolia. Aivan mahtava päivä tänäänkin takana, kiittelivat kansanedustajat.

Lopen torilla Lopen Kokoomuksen teltalla oli tänään mukana myös paikallisten loppilaisten toimijoiden lisäksi kokoomuksen hämäläisiä kansanedustajaehdokkaita. Torilla ihmisiä jututtamassa olivat myös Sari Niinistö, Sanni Grahn-Laasonen ja Sari Rautio.

– Toivotaan, että kiertueemme muillekin paikoille saadaan hyvin ehdokkaitamme ja paikallisiakin toimijoita mukaan, kannusti Timo Heinonen ja kertoi, että tänään Lopen Kokoomus keräsi samalla myös toriväeltä ideoita ja ajatuksia Lopen kehittämiseksi.

– Arvoimme vastanneiden kesken neljä lippua Lopen Sajaniemen kesäteatteriin ja varmasti osa ideoista jalostuu tässä syksyn aikana myös esityksiksi ja valtuustoaloitteiksikin täällä Lopella.

Kommentit