Lopen Yrittäjäjuhla – Onnea Aki Harri ja Lopen Liikennekoulu!

Blogi, lauantaina 10.10.2015

Tänään juhlimme Lopen Vojakkalan Juhlatalolla Yrittäjiä. Lopen Yrittäjäjuhla on kuulunut joka vuosi kalenteriini siitä lähtien kun yrittäjäksi itsekin ryhdyin ja monta kertaa jo sitä ennenkin. Tänä vuonna taidettiin tehdä jonkinlaista historiaa kun Vuoden Yrittäjäksi valittiin loppilainen autokoulu Lopen Liikennekoulu. Yrittäjänä nimittäin toimii Aki Harri ja viime vuonna juhlimme hänen serkkunsa Jari Nylundin ja Minna Variksen Yrittäjäpalkintoa samaan aikaan. Serkuksille siis tunnustusta yrittäjyydestä ja itseasiassa kummallakin isätkin olivat yrittäjiä ja suvuissa jo aiemmissakin polvissa yrittäjyyttä. Niin se tekeminen kulkee veressä.

Muistan aikanaan kuinka Aki lähti autokoulualalle. Ja itseasiassa Akin kanssa olimme kavereita jo ala-asteella ja sieltä aina tänne asti. Työn kautta Akista tuli sitten lopulta yrittäjä ja nyt takana jo 17 vuotta alalla. Ari sai aikanaan vuonna 2002 ensin vastuulleen Lopen Autokoulun toiminnan vetämisen ja yrittäjäura alkoi vuonna 2009. Asiakkaita Lopen autokoulussa on nykyään vuodessa satakunta.

Vuoden yrittäjäksi valittu Aki antoi hieman myös noottia meille päättäjillekin. Akilla on halua kehittää, kenties kasvattaakin yritystoimintaansa, mutta ongelmia tuottavat kuitenkin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja poukkoileva lainsäädäntö. Esimerkiksi viimeisen viiden vuoden aikana uusia säännöksiä on toteutettu kiireellä mutta niitä on myös peruttu nopeasti. Ja tätä ei voi toki kiistääkään ja olen samaa mieltä, että osa päätöksistä on tehty kovinkin kevyin perustein ja nopeasti julkisuuttakin hakien. Valitettavasti.

Aki kertoi seuraavansa tiiviisti myös  näyttötutkintohankkeen etenemistä. Näyttötutkinnossa merkitystä ei ole sillä, miten ajo- tai teoriataitonsa on hankkinut, kunhan pääsee loppukokeesta läpi. Paikallistasolla taas autokouluyrittäjän arkeen vaikuttaa, miten käy Lopen lukiolle. Sen lopetus olisi kova isku myös autokoululle ja toki koko kunnallemmekin. Olen itsekin sitä mieltä, että on erittäin tärkeää pystyä turvaamaan jatkossakin lukio-opetuksen jatko Lopella ja lupaan sen eteen tehdäkin työtä.

Lopen Liikennekoulu antaa opetusta niin autoilla, mopoilla kuin moottoripyörilläkin. Kuva: Lopen Liikennekoulun Facebook-sivut.

Lopen Liikennekoulu antaa opetusta niin autoilla, mopoilla kuin moottoripyörilläkin. Kuva: Lopen Liikennekoulun Facebook-sivut.

Mutta onnea vielä täälläkin Aksulle ja kiitos erinomaisesta työstä nuorten parissa. Hyvän opettajan maine kantaa pitkälle.

Lisää Aksun autokoulusta täältä ja myös alkavat autokoulun kurssit ja hinnatkin. Suosittelen! Lopen Liikennekoulu.

Tänään olin päivällä myös katsomassa Riihimäen Nuorisoteatterin Pekka Töpöhännän ensi-illassa. Ohjaaja Timo Matinvesi on tehnyt Viivi Saarelan ja nuorten kanssa jälleen upeaa työtä Nuorisoteatterilla. Pekka Töpöhäntä -musikaali ei jätä kylmäksi pienempiä eikä isompiakaan poikia eikä varmasti tyttöjäkään. Voin siis lämpimästi suositella koko perheelle. Palaan huomenna vielä hieman Pekka-kissan menoon RNT:llä.

Mukava syyspäivä nyt takana ja nautittu niin perheen kanssa ulkoilusta ja metsäretkestä kuin yrittäjäjuhlankin tunnelmasta. Huomennakin on toivottavasti hyvä päivä.

töpis_nettisivuille

 

Kommentit