Lopen Uupunut istutti puun nimikkopuistoonsa – Esko Rasinen on uupumaton Lopen Uupunut

Blogi, torstaina 19.08.2021

Lopen Uupuneiden Puistossa vietettiin tänään sateen tauottua pientä juhlahetkeä. Pitkään autojen ja liikenteen  parissa työskennellyt, mutta myös mittavan uran mm. Lopen Urheiluautoilijoiden parissa thenyt  Esko Rasinen istutti oman puunsa Lopen Uupuneiden nimikkopuistoon. Esko valittiin viime vuoden joulukuussa vuoden 2020 Lopen Uupuneeksi ja perinteen mukaan valintaa seuraavana syksynä uupunut istuttaa puunsa Iso- ja Pikkukorkeen juurella sijaitsemaan puistoon.  Esko valittiin 26. loppilaisena vuotuisessa äänestyksessä kantamaan kunniakasta titteliä.

Itse muistan Eskon ensimmäistä kertaa Lopen Räyskälästä. Rasiset olivat isäni tapaan intohimoisia UA:laisia ja Räyskälän Vauhtipuistot ja jokkiskisat ja muut tarvitsivat aina tekijöitä. Muistan monet kerrat olleeni isäni mukana myös UA:n toimistolla Kuntalan alakerrassa ja aina siellä paikalla olivat myös Esko ja Pia Rasinen. Tänä päivänä me istumme molemmat Eskon kanssa Shellin Parlamentissä 🙂 Esko nauttii jo ansaituista eläkepäivistään täysin palvelleena ja minä yleensä suuntaan Shellin aamukahvien kautta työntouhuun milloin eduskuntaan ja milloin mihinkin. Siinä usein kuitenkin tuoreen kahvin ääressä ns. päivän ajankohtaiset päivitämme ja Esko usein tuon terveisiäkin erilaisista asioista teiden kunnosta lähtien.

Viimeiset työvuotensa Esko Rasinen  ajoi koululaiskyytejä Lin-Car Oy:n kalustolla. Koululaisten lisäksi Eskon turvallisista kyydeistä pääsi nauttimaan myös monet erilaiset matkaryhmät tilausajoissa. Täysipäiväiset kuskin hommat on nyt taakse jäänyttä elämää varsinkin kun Esko sai omien sanojensa mukaan myös tämän  ”virallisen luvan olla uupunut”.

Eskoa Lopen Uupuneeksi äänestivät monet koulukyytiläisten vanhemmat. Kaiken kiteytti viime joulun alla julkistamisen yhteydessä paljastettu kommentti:

”Jos ei 76-vuotias mies, joka painaa vielä töitä, ole uupunut, niin kuka sitten. Harva meistä jaksaa noin pitkään. Respect!”

Eikä edes vilkkaat ja vauhdikkaat oppilaatkaan saaneet Eskoa hermostumaan. Esko kuittasi bussien menon, että ”Ei ihan kaikkea tarvitse kuulla, mitä autossa huudellaan. Silloin homma sujuu paremmin yhteistyössä”.

Viime joulukuussa Lopen lukion, Loppi-seuran sekä Aamuposti ja Aamuposti Viikko-lehtien toteuttamassa äänestyksessä annettiin tällä kertaa reilut 150 ääntä. Koronapandemian takia ei ollut tilaisuuksia, joissa aikaisemmin on kertynyt paljon ääniä. Nyt pääosa niistä tuli sähköpostin ja tekstiviestien kautta. Rasisen tiukka haastaja oli KoskiCafe Myllyn emäntä Mirva Leinonen, ero oli kuitenkin selkeä. Kolmanneksi sijoittui monessa mukana oleva Seppo Kuparinen.

Lopen Uupunut on siis vuoden kunnialoppilainen, aikaansaava henkilö, joka on vuoden tai vuosien aikana uupumatta uurastanut kanssaihmistensä eteen, ollut heille ystävällinen sekä pitänyt hyvää huolta Lopen maineesta.

Lämpimät onnittelut siis Eskolle vielä tänäänkin! Otetaan parlamenttikahvit kun nähdään. Ne on noi eläkeläiset niin kiireisiä nykyään 🙂

Kello 21.38 ja nyt mentävä unten maille. Huomiselle ylimääräinen täysistunto ja käsittelyssä kiirellisenä päätös lähettää suojausjoukko auttamaan evakuoitavia ulos Afganistanista. Palaan aiheeseen huomenna.

 

 

 

Kommentit