Lopen Urheiluautoilijat tänään 50 vuotta – Tammikuun 19. päivänä vuonna 1965 perusettiin Lopen UA, josta tuli Räyskälän isäntä.

Blogi, maanantaina 19.01.2015

Moottoriurheilusta ja sen historiasta Suomessa ei voi oikein puhua ilman Loppea ja ennen muuta meidän Räyskälää. Siellä ajettiin aikanaan ensimmäinen nykyisin rallisprintinä tunnettu kilpailu Räyskälän Vauhtipuisto. Räyskälän Vauhtipuisto ajettiin ensimmäisen kerran Lopella vuonna 1966 ja siitä muodostui yksi suomalaisen moottoriurheilun klassikoista. Myös paikka sai isännöidä aivan ensimmäisiä kiihdytysajojakin Suomessa ja sen jälkeen lukuisia Vauhtipuistoja, jokkiskilpailuja ja kaikkea mikä moottoriurheiluun liittyi. 90-luvun isoja tapahtuja olivat jokkiksen Kolmoskisat.

Tammikuun 19. päivänä vuonna 1965 siis 54 autourheilusta kiinnostunutta henkilöä kokoontui Lopelle perustamaan Lopen Urheiluautoilijat ry:tä. Perustavan kokouksen kokoonkutsujana oli Tapani Mikkola ja ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Raimo Laitinen. Tietojeni mukaan kokouksessa mukana oli myös rakas enoni Pekka Heikkilä ja siis moni moni muu loppilainen nuorimies. Seura siis perustettiin, ja tänä vuonna siis kotiseuramme juhlistaa monin tavoin 50 vuoden taivalta.

Eilen UA:mme tämän päivän johto kävi kunniakäynnillä perustavan kokouksen kokoonkutsujan sekä yhdistyksen ensimmäisen puheenjohtajan, Raimo Laitisen,  haudoilla.  Heidän muistolleen laskettiin havuseppeleet.

Ja Lopen UA:n 50. juhlavuosi jatkuu sitten työn merkeissä. Ensimmäisenä on tähtäimessä Joentaan kylässä ajettava SM-tasoinen HF-Autohuolto SM-rallisprint maaliskuun 1. päivänä. Ja sitten vuosikokous ja jäsentenväliset ovat vuorossa Saukkolan EK:lla 14.3.

Ja juhlavuosi huipentuu sitten keväällä kun toukokuun 16. päivänä ajetaan Kaloppi 50v-juhlaralli. Kilpailu on kansallisen tason tapahtuma, keskuspaikkana on Lopen koulukeskus.

Viime kesänä Lopen UA oli mukana torilla järjestetyssä liikennetapahtumassa. Nyt UA vetää tämän tapahtuman lauantaina 11.7. omana 50-vuotisjuhlanaan. Tarkoitus on tuoda näytille kilpailukalustoa, seuran muuta toimintaa mutta myös viihdettä ja kaikelle kansalle järjestettävä kakkukahvitus.

Mutta vielä kerran paljon onnea Lopen UA – hieno kotiseuramme. Kiitos näistä 50 vuodesta joista osan olen saanut mukana kulkea Räyskälän Vauhtipuistoissa, kiihdytyskisoissa, jokkiskisoissa mm. Kolmoskisoissa ja monissa ralleissa. Hanaa seuraaville 50 vuodelle!

Tässä hieman tunnelmia Räyskälästä vuosien takaan! Hienoja muistoja paljon ja sieltä se motorpsort kärpänen minuakin sitten puraisi ja vei lopulta tv-toimittajan ja selostajan töihin. On ollut hieno saada elää nyt moottoriurheilun keskiössä töiden ja edunvalvonnan kautta toistakymmentä vuotta. Motorsport-sydän sykkii hyvin 🙂

Tänään päivä alkaa Riihimäellä ja sitten kello 11.30-12.30 Hausjärven Kunnantalolla ympäristöpolitiikan Kokoomus Kuuntelee tilaisuus. Tervetuloa juttelemaan ympäristöpolitiikan ajankohtaisista asioista ja nauttimaan Hausjärven Kokoomuksen tarjoamat päiväkahvit.

Kello 15.22.

Hausjärvellä hyvin väkeä paikalla –
Ympäristöpolitiikka vahvasti esillä.

Hausjärvellä tänään hyvin väkeä paikalla vaikka tilaisuus järjestettiinkin keskellä arkipäivää. Ympäristöministerimme Sanni Grahn-Laasonen piti hyvän alustuksen ympäristöpolitiikasta ja esillä mm. jätevesiasetus, Itämeri ja kierrätys ja kiertotalous ja paljon muuta. Itse myös näistä hieman puhuin ja toivon edelleen, että vanha jätevesiasetus nyt laitettaisiin nyt käytännössä alas viemäristä ja tehtäisiin tuon lisäjatkoajan aikana kunnollinen ja uusi laki. Ei ole mitään järkeä patistaa mummonmökkejä kuivalla maalla kaukana pohjavesistä tekemään kalliita remontteja ja myös muutenkin vaatimuksia kannattaa siirtää kaiken kaikkiaan aina isompien remonttien yhteyteen. Silloin tällaisetkin asiat on edullisin ja järkevin ratkaista. Tällaisen mallin puolesta itse teen työtä ja sen maalaisjärjen.

Omassa lyhyessä puheenvuorossani myös muutama sana ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Niistä lupasinkin järjestää Hausjärvelle ihan oman illan. Turpo eli Turvallisuuspolitiikan asiat ovat nykyisin iso osa työtäni ja nämä illat keränneet aika hyvän suosion kaikkialla missä niitä olemme pitäneet. Nyt siis puuhataan tällainen Hausjärvelle. Palaan tähän.

Mutta sitten Hausjärveltä yrittäjätapaamiseen Hämeen Yrittäjien toimesta Lopelle ja yksi isompi lehtijuttu. Se tässä pian myös julki. Päivä jatkuu ja nyt kahvit ja sitten eteenpäin.

Kello 21.28 ja kotona. Tänään saimme montaa asiaa eteenpäin. Suomalaisen ruuan -kampanjamme lähestyy kovaa vauhtia ja mukaan on lähtenyt jo paljon väkeä. Myös monet yritykset ja muut toimijat haluavat olla mukana ja sehän sopii. Itsekin tulen hieman nostamaan suomalaista ruokaa vielä aiempaakin vahvemmin esille tuon kahden viikon aikana. Uusia juttuja siis luvassa. Mutta merkitkää tekin jo kalentereihinne tuo maaliskuun perinteinen kaksiviikkoinen eli kuunalusta kaksi viikkoa syömme vain suomalaista ruokaa. Ja mikä hienointa näiden vuosien aikana olemme saaneet kauppoihin enemmän suomalaista ruokaa ja se helpottaa taas tätäkin urakkaamme. Ja valintamme vaikuttavat siihen, että ensi vuonna tämä on taas tätäkin vuotta helpompaa.

Myös hieman seutukuntamme asioita eteenpäin ja muutamaa yritysjuttuakin. Tehokas maakuntapäivä siis tämäkin. Mutta nyt vielä hetki tämän viikon Valtion Liikuntaneuvoston papereita läpi ja sitten nukkumaan. Aamusta taas eduskuntaa kohden.

 

 

 

Kommentit