LOPEN TORITAPAHTUMASSA RIITTI KÄVIJÖITÄ 9.6. 8000. loppilainen palkittiin

Uutiset, keskiviikkona 13.06.2007

Sää suosi jo perinteeksi muodostunutta Tullaan tutuksi – Tavataan torilla – tapahtumaa. Lopen kunnan järjestämä tapahtuma keräsi arvioiden mukaan lähes kaksituhatta kävijää torille lauantaina 9.6. Päivän aikana niin vakituiset asukkaat kuin kesäloppilaisetkin pääsivät nauttimaan aurinkoisesta säästä ja tutustumaan toisiinsa ja Lopen kunnan tarjoamiin palveluihin.

Päivän aikana keskustelua käytiin muun muassa jäte- ja jätevesiasioista. Lopen kunnantalolla oli mahdollisuus tutustua kunnan tonttitarjontaan ja yleiskaavoitussuunnitelmiin. Kevyemmästä tarjonnasta vastasivat Veli-Matti Friman yhtyeineen, Kike Elomaa, Lopen puhallinorkesteri sekä lukuisat torimyyjät.

– Tunnelma torilla oli erinomainen. Oli mukava tavata kyläläisiä, mutta myös kesäloppilaisiakin, joidenkin kanssa juttua riitti vielä maaliskuun vaaleistakin. Keskustelua käytiin myös kesäasukkaiden tärkeydestä Lopen kunnalle, kertoo Tiina Seppälä, joka toimii Timo Heinosen eduskunta-avustajana.

Kunnanjohtaja Voitto Saraneva palkitsi torilla myös 8000. loppilaisen. Joulukuussa 2006 syntynyt Kaapo Sund selvitettiin väestörekisterikeskuksen kautta 8000. asukkaaksi Lopella. Puolivuotiaan pojan vanhemmat Marjo Niskanen ja Jani Sund muuttivat Lopelle Launosiin ennen pojan syntymää vuonna 2005. Muuton vaikuttimiksi Niskanen ja Sund kertovat paikkakunnan sijainnin ja asunnoiden hintatason. Nuori perhe palkittiin lahjakortilla, kukka-asetelmalla, sekä muistotekstillä varustetulla Lopen kunnan perunankukka-kristallimaljakolla.

Kunnanjohtaja sanoikin avauspuheessaan olevansa tyytyväinen Lopen asukasluvun kasvuun, mistä hyvänä esimerkkinä toimi palkittu nuori perhe. Omakotitalorakennus on Saranevan mukaan Lopella vilkasta, ja myös työpaikkaomavaraisuus on kasvanut uusien yritysten myötä.

Kommentit