Ensimmäinen suomalaisjohtaja Valkoisessa talossa useaan vuoteen Ulkoministeri Ilkka Kanerva vahvistaa Suomen ja USA:n suhteita

Uutiset, maanantaina 11.06.2007

Suomen ulkoministeri Ilkka Kanerva vieraili USA:ssa maan ulkoministerin Condoleezza Ricen vieraana. Nopealla aikataululla järjestynyt vieraili piti sisällä keskustelut missä käsiteltiin mm. ajankohtaisia maailmanpolitiikan aiheita Venäjästä Kosovon ja Serbian tilanteeseen. Ulkoministeri Kanerva esitti Ricelle vastavierailukutsun Suomen ja ennakkotietojen mukaan tämäkin vierailu järjestyy pikavauhtia.

Washingtonissa käydyissä neuvotteluissa Condoleezza Rice totesi, että vierailu Suomeen Kanervan vieraaksi voi onnistua jo tänä kesänä elokuussa. Samaan aikaan Baltian maiden ulkoministerien on tarkoitus tavata Helsingissä.

Kanerva neuvotteli myös Haloselle tapaamista

Ulkoministeri Ilkka Kanerva pohjusti Ricen kanssa käymissä keskusteluissa myös Tasavallan presidentti Tarja Haloselle mahdollisesti tulevaa vierailukutsua Yhdysvaltoihin.

Kanerva ja Rice jopa käyttivät kahden keskiseen neuvonpitoon aikaa enemmän kuin suurvallan ulkoministeri oli aluperin varannut. Neuvotteluissa Kanervan kertoi Ricen toivoneen maidemme välille mahdollisimman tiivistä yhteistyötä.

– Tietysti jotain Ricen luottamuksesta Kanervaa kohtaan kertoo sekin, että neuvotteluissa ulkoministeri Rice oli toivottanut Kanervan jatkossakin tervetulleeksi Washingtoniin aina kun asiaa ilmenee, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen ulkoministeritapaamista ja sen antia.

Ilkka Kanerva tapaa USA:ssa myös maan varapuolustusministeri Eric Edelmannin ja myös senaatin ja kongressin jäseniä.

Kommentit