Hallituspuolueet vahvassa vedossa Kokoomus jatkaa maan suurimpana puolueena

Uutiset, maanantaina 11.06.2007

Touko-kesäkuun Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemästä puoluekannatustutkimuksesta selviää, että kolmen suurimman puolueen väliset kannatuserot ovat hieman tasaantuneet, mutta suuruusjärjestys on pysynyt ennallaan. Kokoomus jatkaa vahvasti suurimpana puolueena 23,4 prosentin kannatuksellaan. SDP on jäänyt selvästi kokoomuksen ja kakkosena olevan keskustan taakse.

– Tilanne näyttää edelleen hyvältä ja kovasta opposition julkisuusrumbasta huolimatta hallituspuolueiden kannatukset jatkavat vakaalla pohjalla. Hallitus nauttii hyvin vahvaa kansan suosiota, totesi kansanedustaja Timo Heinonen ja lisäsi, että moni suomalainen odottaa nyt, että uusi sinivihreä hallitus oikeasti ryhtyy muuttamaan ja korjaamaan asioita.

-No tottakai fiksu ihmiset huomaavat SDP:n läpinäkyvän kritiikin. Kelkka on kääntynyt vähintään 480 astetta ja useampaan kertaakin vaalien jälleen. Pyöritään siis kuin hyrrä. Jos SDP:llä olisi ollut halua niin moni nyt sinivihreän hallituksen toimesta kuntoon laitettava asia olisi hoidettu jo ennen ja aiemmin. Tällaisia ovat opintoraha, mikä korjaantuu nyt, vapaantulon rajat – sekin korjaantuu – ja eläkeläisten palkkatasa-arvo jne. Nämä hoidetaan nyt kuntoon, kun ne ovat hallituspuolueiden arvoasteikolla tärkeitä. Siitä on kyse.

Tutkimus antoi 10,1 prosentin kannatuksen Vihreille ja RKP:lle 4,1 prosenttiyksikköä. Vasemmistoliiton kannatus on 8,4 prosentia. Vihreiden kannatus hallitusvastuu on nostanut peräti 0,7 prosenttia. Pikkupuolueista
Kristillisdemokraattit saavat 4,7% kannatuksen ja perussuomalaiset 4,3 prosenttia

Kommentit