Lopen Toivolauantai keräsi päivällä hyvin väkeä ympäri pitäjää – Päivä huipentuu perinteiseen Lopen Siniseen Vaalijuhlaan

Uutiset, lauantaina 25.10.2008

Lopen Toivolauantai keräsi väkeä hyvin ympäri laajaa pitäjää. Kokoomuksen innostamana kunnallisvaaliehdokkaita oli liikkeellä niin Kirkonkylällä, Launosissa kuin Läyliäisissäkin ja myös Topenon Eräcafe keräsi tasaisesti väkeä. Kokoomuslaiset ehdokkaat olivatkin tyytyväisiä vilkkaan päivän antiin.

– Ensimmäistä kertaa Lopella järjestettiin nyt tällainen suurempi kunnallisvaalien yhteistempaus. Ehdokkaat eri kylistä olivat hyvin liikkeellä ja se sai myös kuntalaiset liikkeelle, pysähtymään ja juttelemaan, kertoivat Lopen kokoomuksen Läyliäisten M-Marketilla kampanjoineet ehdokkaat.

47 tavallisen hyvän ehdokkaan joukosta monet ehtivätkin käyttämään viimeisen kampanjapäivän Toivolauantain parissa. Vain muutamat olivat työesteiden ja syyslomamatkojen takia estyneitä. Kansanedustaja, Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen kiersi myös kaikki tapahtumapaikat ja oli tyytyväinen.

– Ei tällaisia juttuja ole ennen Lopella koskaan järjestetty. Erityisen iloinen olin siitä, että joka taajamassa ja monella kylällä alueen ehdokkaat olivat mukana yhteisissä talkoissa. Hienoa oli myös se, että moni ehdokkaista mm. Koukun Kari ja Holttisen Erkki kiersivät myös useammassa eri paikassa, kiitteli Timo Heinonen ahkeraa ehdokasjoukkoa.

Lopen S-Marketilla aamulla kampanjapäivän aloittivat Anniina Nummelin ja Sanna Kallela ja pian paikalle ehtivät myös Tiina Seppälä, Seppo Rintaluoma ja ehdokasjoukko kasvoi koko ajan jalkautuen ympäri kylää eri kaupoille ja torillekin. Launosten Siwalla myös ehdokkaita oli paikalla ja Läyliäisten M-Marketin edustalla oli hetkittäin kovaakin vilskettä. Läyliäisten ehdokkaat Kristiina Vuorimies, Saija Grönholm, Heikki Lehtonen ja Risto Hämäläinen päivystivätkin kyläkaupalla koko päivän.

Tarkkalan EräCafe Topenolla jo maankuulu

Topenolainen kunnanvaltuutettu ja Länsi-Lopen vahva kunnallisvaaliehdokas Kari Maunula oli Toivolauantaina järjestämässä yhdessä Sirkku-Riitta ja Reijo Tarkkalan kanssa Topenon perinteistä EräCafeta tai tällä kertaa Erä KorvaKahvilaa. Ensimmäinen laavukahvitilaisuus järjestettiin Sauli Niinistön presidentinvaalikampanja aikaan ja 2007 Timo Heinosen eduskuntavaalikampanja sai myös oman Eräcafensa. Tänään nokipannukahvien äärellä puhuttiin kunnallisvaaleista ja Lopen asioista.

– Paikalla on käynyt tasaisesti väkeä. Vanhan perinteen mukaan moni tänne pysähtyy ja tääöllä viihdytään usein pidempäänkin, kertoi Kari Maunula ja kiitteli Tarkkaloita käytännönjärjestelyistä.

Paikalla myös pidempään istuskellut ja jutellut Timo Heinonen kertoi paikan keränneen huomiota maanlaajuisesti.

– Muistan kuinka puoluesihteerimme Taru Tujunen kerran hyviä kampanjoita esitellessään yhtäkkiä näytti kuvaa täältä Topenolta. Tottakai Lopen omana kansanedustajana olin tyytyväinen tuollaiseen kiitokseen ja ne voin nyt välittää tänne Sirkku-Riitalle ja Reijollekin, kertoi Timo Heinonen.

Lopen Toivolauantai huipentuu vielä illalla Ravintola Catiscassa kello 20.30 alkavaan Siniseen Vaalijuhlaan. Edellisvaalien tapaan ohjelmassa on jälleen kirjehuutokauppa ja lavalla Ilkka Esselström band. Tilaisuuteen on vapaapääsy yli kaikkien rajojen.

– Olemme halunneet tehdä jälleen sellainen loppilaisten yhteisen vaalijuhlan. Siellä ei vaalipuheita pidetä vaan ollaan yhdessä ja jutellaan pienemmissä porukoissa ja nautitaan hyvästä ohjelmasta ja pikkutarjoilusta, kertoi Timo Heinonen.

Kommentit