Lopen Suuret Vaalimarkkinat virittivät vaalitunnelmaa – Väkeä paljon Lopelta ja kauempaakin

Blogi, lauantaina 01.04.2017

Aprillipäivänä todentotta järjestettiin kotikunnassani näiden kuntavaalien suurin tapahtuma. Lopen Vaalimarkkinat keräsivät hienosti väkeä liikkeelle ja loppilaisten ehdokkaiden johdolla tekemistä riitti niin lapsille kuin aikuisillekin. Aleksi Rautiaisen hernesoppatykin ääressä käytiin parhaat keskustelut sitten kotikunnan ajankohtaisista asioista ja Sirpa Hopearuohon kaatessa kahvia Antti Mikkolan leipomien munkkien kyytipojaksi moni pääsi kertomaan mielipiteensä myös päivänpolttamaan lääkärikysymykseen. Me olemmekin Kokoomuksessa yhdessä todenneet, että meidän täytyy tavalla tai toisella löytää ratkaisu siihen, että saamme loppilaisille lääkäripalvelut. Nyt jonot ovat venyneet jo lähes kahteenkuukauteen Riihimäen TK:lla ja eihän sellaiseen kukaan voi olla tyytyväinen.

Lopen Suuret Vaalimarkkinat keräsivät useamman sata kävijää Lopen Kuntavaalikahvilalle! Jakoon meni mm. 400kg Lopen Perunaa ja porkkanoita sekä sipuleita. Ja väkeä viihdytti myös Janne Tulkki kahteen eri otteeseen.

Yhteistyötä ja yhdessä yli puoluerajojen. Aleksi Rautiaisen Hernesoppa Drive in palveli mm. pitkänlinjan keskustavaikuttajaa Aimo Alhoa.

Päivän aikana kahvilalla kävi monta sataa henkeä. Kahvia ja munkkeja ja hernekeittoa ja monta mukavaa keskustelutuokiota loppilaisten kuntavaaliehdokkaiden ja ihmisten kesken.

Ääni opetukselle! Anniina Lucenius on tehnyt hyvää työtä Lopen varhaiskasvatuksen ja kouluasioiden parissa mm Riitta Joutsi-Hännisen kanssa. Nyt kaksikosta vain Riitta ehdolla seuraavalle kaudelle! Hyvä vaihtoehto koulutusasioiden puolustajaksi ja tekijäksi!

Myös teiden huono kunnossapito puhutti. Olemme Lopella viime vuosina nostaneet tosin määrätietoisesti yksityisteille annettavaa ylläpitotukea ja yksityistiet ovatkin varsin hyvässä kunnossa kun niitä teiden varsien asukkaat itse pitävät kunnossa. Ongelma onkin valtiontiet ja niiden niin talvi- kuin kesäkunnossapitokin. Luvattoman huonosti lumet aurataan teiltä jos aurataan lainkaan ja tiekarhu alkaa olla näillä leveysasteilla oikeaan karhua vieläkin uhanalaisempi kulkija. Tiina Seppälä onkin kerännyt adressiin nimiä millä ELY-keskukselle halutaan viestittää, että tällainen meno ei vetele. Tien kunnossapidon kilpailutuksen voittanut YIT ei ole hoitanut tehtäväänsä ja siihen pitää nyt puuttua. Työ ei ole täyttänyt edes vähimpiä vaatimuksia mitä teiden kunnossapidosta valtion sivuilla kerrotaan.

Myös liikunta-asiat puhuttivat. Ensi kesänä Lopelle tehdäänkin Ässä-lähiliikuntapaikka Lopen kirkolle Elmolan salin lähelle. Vastaavat olemme aiemmin tehneet jos Launosiin ja Läyliäisiin. Kesällä myös aloitamme urheilukentän remontin. Valtuusto on päättänyt, että kentän keskelle tulee nurmi jalkapalloa varten ja muutenkin yleisurheilun harrastuspaikat peruskorjataan ensi kesästä lähtien. Myös lisätilaa palloilulle on toivottu ja tarvitaan ja itse olen etsinyt mm. LFT:n kanssa mallia millä voisimme lisätilaa saada aikaiseksi. Itse uskon, että seurojen yhteistyöhankkeeseen olisi mahdollista saada kuntakin mukaan ja tätä kautta homma etenemään vaikka nopeammallakin aikataululla. Myös muutamat pienemmät lajit tarvitsevat lisätilaa ja toivottavasti näissäkin löytyy järkeviä ratkaisuja.

Kristiina Vuorimies Romeon kanssa viihdyttivät perheen pienimpiä ulkosalla.

Vaalimarkkinoilla oli tänään kyllä kertakaikkisen mukava tunnelma. Sari Paalijärven johdolla lapset pääsivät istuttamaan sinivalkoisia Suomi100 -kesäkukkia ja Kristiina Vuorimiehen piskuinen Romeo-poni ahkeroi lasten kanssa talutusratsastuksessa. Puolenpäivän aikaan oli sitten tunnelma korkeimmillaan kun laulajamme, kuntavaaliehdokas Janne Tulkki veti oman pienoiskeikkansa Lopen Kuntavaalikahvilalla. Väkeä oli paikalla paljon ja kauempaakin tulleita ja olen varma, että todellakin kannatti tulla. Hienoa!

Juhana Männistö on tehnyt valtavan työn nostaakseen Lopen Perunan takaisin tuttuun maineeseensa. Lähes 100ha hienoa hiekkamaata kasvaakin nyt Männistön Lopen Perunaa ja tänään jakoon meni Lopen maan antimia 400kg.

Loppilaisia kuntavaaliehdokkaita oli paikalla paljon ja monen monta hyvää keskustelua tuli markkinoilla käytyä. Iso kiitos vielä kaikille järjestäjille Sirpa Hopearuohon ja Tiina Seppälän johdolla ja kaikille ohjelman tekijöille ja mukanaolleille. Ensi viikon lauantaina 8.4. on sitten luvassa vielä hieman samanlaista kun Kuntavaalikahvilalla vietetään Vaalilauantaita. Siitä lisää lähempänä.

….

Itse aloitin kuitenkin tämän päivän jo ennen kotikunnan tapahtumaa Riihimäen Graniitilta. Siellä oli Riihimäen kaikkien puolueiden yhteinen Vaalitori ja väkeä liikkeellä todella kivasti. Itse olin aamusta mukana Riihimäen Kokoomuksen teltalla ja näyttää siltä, että Riihimäelläkin tehdään kova kokoomustulos reilun viikon päästä vaaleissa. Tapahtumia Riksussakin riittää aina sinne asti ja mm. Ben Zyskowiczin kanssa menemme Kokoomuskahveille Riihimäelle vielä tulevana tiistaina illansussa. Tervetuloa silloin Cafe Laurellille.

Riihimäen Graniitilla Kokoomus kampanjoi tänään myös koko pitkän päivän. Räntäsadekaan ei haitannut ja hernekeitto ja letut tekivät kauppansa!

Nyt kello 17.05 ja aika suunnata Lopen MTK:n 100-vuotisjuhliin. MTK on tehnyt Lopella hienon ja pitkän uran ja on mukava päästä juhlimaan loppilaisen ruuantuotajien ja metsänomistajien kanssa. Luvassa Topenon Maamiesseuran talolla isot juhlat! Onnea vielä täälläkin Lopen MTK:lle niin omasta kuin Lopen Kunnankin puolesta!

 

Kommentit