Kokoomus ykkösenä loppukiriin – Joka kymmenes kuitenkin vaihtoi puoluetta viimeisen viikon aikana 2012 vaalien alla

Blogi, perjantaina 31.03.2017

Ylen kuntavaalien viimeinen gallup laittoi puoluekentän pelitilanteen uuteen asentoon. Kokoomus nuosi kärkipaikalle pitkän tauon jälkeen ja on Perussuomalaisten ja RKP kanssa ainoa puolue joka on kuntavaaleja kohti mentäessä nousussa. Samaan aikaan SDP on jyrkässä laskussa. Kuukaudessa Antti Rinteen johdolla demarit ovat menettäneet jopa 2 prosenttiyksikköä kannatuksestaan ja tällaisia romahduksia nähdään harvoin edes gallupeissa.

Samaan aikaan myös keskustan kannatus on jatkanut jo pitkään jatkunutta tasaista laskua ja myös Vihreiden puheiden ja tekojen rajun epäsuhdan paljastuminen on kääntänyt puolueen kannatuksen laskuun. Ylimielisyys ja muita parempana oleminen eivät näytä nyt suomalaisia sytyttävän. Ymmärrän.

Ylen maaliskuun kannatuskyselyssä kokoomus siis nousi pitkän tauon jälkeen suurimmaksi puolueeksi. Määrätietoinen oma työ tuottaa siis tulosta ja vastuullinen asioiden hoitaminen. Olen tyytyväinen, että populistiset SDP:n ja Vihreiden heitot eivät ole uponneet kansaan nyt ainakaan myönteisessä mielessä.

YLE totesikin aamun uutisessaan, että ”Kuntavaalien kynnyksellä suurimpien puolueiden kannatuksessa on tapahtunut selviä muutoksia.”

Hämeenlinnalainen Juho Nihti oli tämän viikon kasiluokkalaisten TET-jaksolla eduskunnassa. Aivan huippukaveri hänkin ja kympin tasoista tekemistä ja osaamista.

Kolmen suurimman prosenttiosuudet ovat kuitenkin lähellä toisiaan, joten kuntavaaleissa ykköspuolueen asemasta käydään tiukka kisa. Kannattaa muistaa vuoden 2012 kuntavaalien tapahtumat. Silloin viimeisen viikon aikana joka kymmenes äänestäjä vaihtoi vielä puoluetta. Tämä tarkoittaa jopa noin 250 000 äänestäjää eli loppukiri tulee ratkaisemaan nämäkin maalit. Nyt olemme irronneet hyvällä reaktioajalla lähtötelineistä ja itse uskon, että voittajana tulemme myös valtakunnallisesti maaliinkin.

Tänään on siis hyvä päivä äänestää kokoomusta. Ennakkoäänestys on alkanut vilkkaana ja toivottavasti jatkuu loppuunasti.

Eduskunnassa tänään myös mielenkiintoinen päivä. Pieni takatalvi lisäsi hieman matka-aikaa, mutta kun sään ja kelin ottaa huomioon aikataulussa niin perilläkin on ajoissa. Aamun puolustusvaliokunnassa kuultavana tänään valtiovarainministeri Petteri Orpo. Olen tyytyväinen että nyt lisätään panostuksia maanpuolustukseen. Meidän tulee huolehtia kaikissa tilanteissa, että maamme sisäinen ja ulkoinen turvallisuus pysyy kunnossa.

Päivällä sitten vielä valtiovarainvaliokunta ja täysistunto ja kun kevätkin hieman päivän mittaan palaili niin oli mukava palata takaisin kotikuntaansa Lopelle!

Varapuhemies Arto Satonen piti mielenkiintoisen puheenvuoron Yhdysvaltain ajankohtaisista asioista ja mm Trumpin politiikan vaikutuksista maailmaan ja myös Suomeen.

Varapuhemies Arto Satonen Lopen Kuntavaalikahvilan vieraana

Illansuussa sitten saimme Lopelle vieraaksi näiden kuntavaalien korkeimman vieraan kun eduskunnan varapuhemies Arto Satonen tuli puhumaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Kuntavaalikahvilalla väkeä kuuntelemassa täysi tupa mielenkiintoista puheenvuoroa ja on hienoa että meillä on Arton tasoisia toimijoita jotka seuraavat aktiivisesti myös mm. Yhdysvaltain tapahtumia Trumpin valtaannousun alla ja sen jälkeen ja myös muutenkin ulkopolitiikan tuulia.

Varapuhemies Arto Satonen veti Lopen Kuntavaalikahvilan täyteen väkeä ja lisätuoleja saatii hakea pariinkin otteeseen.

Lopen Kuntavaalikahvilalla on ollut kiva tunnelma maanantain avajaisista lähtien ja monta hienoa tilaisuutta jo takana ja monta tulossakin. Eilen illalla Jarmo Laukkasen johdolla vietettiin Yrittäjäiltaa kahvilalla ja paikalla oli myös Lopen Yrittäjien uusi puheenjohtaja Heikki Kujansuu ja Lopen kunnan kehittämispäällikkö Jyrki Käki. Me tarvitsemme nyt yritysasioihin uutta puhtia Lopellakin ja toivottavasti saamme tähän sitoutuneita valtuutettuja läpi valtuustoon kaikista eri puolueista. Me tarvitsemme Lopelle lisää yrityksiä ja lisää työpaikkoja ja sitä kautta myös lisää perheitä ja asukkaita.

Huomenna sitten Lopen kuntavaalien suurin tapahtuma kun kirkolla vietetään Suuria Vaalimarkkinoita. Silloin kannattaa ajella Lopelle vaikka kauempaakin. Luvassa monenlaista ohjelmaa lähes vauvasta vaariin.

Kommentit