Kuntavaalikierrokseni jatkui Janakkalassa – Yhteistyön myötätuuli puhaltaa sielläkin

Blogi, torstaina 30.03.2017

Tänään kuntavaalikampanjaa ja kierrostani sitten Janakkalassa! Ritan, Sannan, Marjon ja Markon Vaalitilaisuus oli vuorossa Janakkalan Kokoomuksen vaalikahvilassa Café Kukassa Turengissa. Aivan viime metreillä ehdokasasettelua kysyin lukioaikaista ja myös OKL-aikaista kaveriani Ritaa ehdokkaaksi ja sehän tärppäsi. Rita Kannisto toimii nykyisin opettajana Tervakoskella ja asuu perheensä kanssa Turengissa ja on nyt mahtavalla fiiliksellä ja tekemisellä mukana kuntavaaleissa. Lupasin silloin, että tulen sitten hieman kampanjaa vauhdittamaan myös jos mukaan lähtee ja tänään sitten oli tämän tilaisuuden vuoro. Ja mikä upeinta tilaisuus ei ollutkaan yksin Ritan vaan hän keräsi Ahtiaisen Markon kanssa kokoon hyvän ehdokasnelikon ja näin syntyi Ritan, Sannan, Marjon ja Markon Vaalitilaisuus.

Sanna Puolakka on ollut mukana myös minun eduskuntavaalikampanjoissani ja hienoa, että Soten ammattilainen haluaa antaa osaamistaan myös kotikuntansa päätöksenteon käyttöön. Marko on vaha tekijä mm. urheilun ja liikunnan saralla ja tämän osa-alueen merkitys tulee kasvamaan merkittävästi myös kuntakentän uudistuessa Soten myötä.

Torkkelin Marjo on Ritan tapaan koulutuksen ammattilainen. Koulut, varhaiskasvatus ja sivistys laajasti tulevat olemaan toinen uusien kuntien keskeisistä tehtävistä. Koulutus tarvitsee nyt enemmän kuin ehkä koskaan ennen puolustajiaan ja Marjo tässä erinomainenekijä.

Janakkalassa muuten monta muutakin erinomaisen hyvää ehdokasta Laivolan Arista lähtien. Olen aivan satavarma, että siltäkin ehdokaslistalta jokainen löytää itselleen hyvän ehdokkaan ja jos apua valinnassa kaipaat niin minuun voi toki aina olla yhteydessä niin apuja annan :).

Turengissa itse puhuin hieman laajemmin tulevaisuuden kunnista. Kyse siis siitä muutoksesta mikä koskee kaikkia Suomen kuntia kun 2019 sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kaikilta kunnilta maakuntien hoidettavaksi. Tämä siis koskee niin Helsinkiä kuin Kihniötäkin eli kaikki kunnat ja kaupungit muuttuvat. Soten jälkeen kuntien tärkein tehtävä tulee olemaan terveyden edistäminen, koulutus, kulttuuri- ja liikunta, elinvoima-asiat ja tekninenpuoli. Siinäkin sitä tehtävää riittää ja itseasiassa hyvä, että kunnat voivat jatkossa panostaa sellaisiin missä aidosti ja oikeasti voi tehdä valintoja ja painotuksia.

Muutaman sanan myös kerroin sotesta ja myös hieman ulko- ja turvallisuuspolitiikkaakin. Aikalailla moninaista siis tämä meikäläisen työ näinä päivinä.

Tsemppiä Janakkalaan kaikille ehdokkaille ja tehdään yhdessä hyvä loppukiri ympäri Suomenmaan.

….

Tänään eduskunnassa kuitenkin ennen Janakkala täysi työpäivä. Valtioneuvoston Puolustusselonteon käsittely jatkui PuV:ssa ja sitten eduskuntaryhmän kokoukset työvaliokunnasta ryhmäkokoukseen. Myös muutama tapaaminen ja palaveri valmistelussa olevista asioista ja kaiken tämän päälle vielä täysistunto ja kyselytunti. Viidentoista tunnin päivä tuli tästä, mutta kun työstään tykkää niin ei se haittaa.

Huomenna eduskunnassa vielä puolustusvaliokunnan ja Valtiovarainvaliokunnan kokoukset ennen viikon viimeistä täysistuntoa. Illalla saamme Lopen Kuntavaalikahvilaan vieraaksi eduskunnan varapuhemiehen Arto Satosen ja viikonloppuna lauantaina sitten luvassa Lopen Suuret Vaalimarkkinat. Silloin kannattaa ajella Lopella varmasti hieman kauempaakin. Janne Tulkki esiintyy nimittäin kahvilallamme Lopen kirkolla puolenpäivän aikaan ja tarjolla on munkkikahvit ja soppatykistä hernerokkaakin. Lapsille Kristiina Vuorimies tuo paikalle piskuisen Romeo-ponin ja Sari Paalijärven johdolla lapset pääsevät kylvämään Suomi100 -kesäkukkia kotiin vietäväksi. Ja paljon paljon muutakin. Tervetuloa Lopelle siis lauantaina 1.4. klo 10-13! Loppi on rautaa!

Kommentit