Lopen nuorten Pizzaa ja Politiikkaa ilta onnistui hienosti – Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Rosa Laine kuntavaalien yksi yllättäjä?

Blogi, keskiviikkona 29.03.2017

Tänään illalla sain osallistua Lopen Nuorisovaltuuston puheenjohtajan Rosa Laineen järjestämään Pizzaa ja politiikkaa -nuorteniltaan. Rosa on puhaltanut aivan uudenlaista tuulta nuorten vaikuttamiseen ja tekemiseen Lopella ja valtuuston puheenjohtajana on ollut ilo seurana nuoren osaavaa ja aikaansaavaa otetta kotikunnan asioissa. Rosan johdolla nuorisovaltuusto teki myös viime vuonna yhden valtuustoaloitteen ja uskokaa tai älkää nuorten aloite meni ns. sukkana koriin eli sen esityksen mukaisesti tulevana kesänä koulukeskukseen Elmolan läheisyyteen rakennetaan Ässä-lähiliikuntakenttä. Kentällä voi siis pelata mm. korista, fudista ja salibandyä ja vastaavat ässät ovat muodostuneet erittäin suosituiksi lähiliikuntapaikoiksi kaikkialla mihin niitä on rakennettu. Paikka on siis 24/7/365 avoin matalankynnyksen liikuntapaikka mihin nuoret ja miksei vanhemmatkin voivat mennä pelaamaa välitunneilla, iltaisin, viikonloppuisin, lomilla ja totta kai myös koulun liikuntatunneillakin. Hieno aloite koko nuorisovaltuustoltamme ja osoitus siitä, että tuloksia saadaan aikaan kun vain reippaasti toimeen ryhdytään.

Rosa Laineen Pizzaa ja Politiikkaa -Nuortenilta veti kivasti väkeä Lopella. Riihimäen Kokoomusnuorten sihteeri Lilli Lindblom kertoi hieman naapurikaupungin tekemisestä ja jotain yhteisiäkin ideoita nuoret varmasti keksivät. Rosa!

Itse olen saanut toimia myös Lopen Nuorisovaltuuston kummikunnanvaltuutettuna ja meillä on kyllä ollut aivan poikkeuksellisen hieno ja aktiivinen nuva-porukka tälläkin kaudella. Näistäkin nuorista osa tämänkin illan nuortenillassa mukana ja hienoa oli myös se, että Rosa oli saanut mukaan myös nuoria naapurikunnistakin. Yksi tätä nuorisovaltuustokautta leimannut juttu on myös ollut nuorisovaltuutettujemme verkostoituminen naapurikuntiin ja koko Hämeeseen ja myös osallistuminen valtakunnalliseenkin nuorisovaltuustotoimintaan.

Illalla tänään Lopen Kuntavaalikahvilalla Rosa tarjosi nuorille pizzaa ja hieman siis politiikkaakin. Rosa ilmoittautui siis alkuvuodesta myös mukaan kuntavaaleihin ja tuollainen nuorihan otettiin avosylin vastaan. Olen yrittänyt auttaa Rosaa myös tässä projektissa saaden myös itsekin apua ja tukea Rosalta ja nyt jo uskallan sanoa, että taitaa tästä nuoresta tulla yksi Lopen kuntavaalien yllättäjä. Vai onko se lopulta sitten edes yllätys jos ja kun Rosa läpi valtuustoon menee. Minulle ei ole ja uskallan suositella teille kaikille muillekin Rosaa omaksi kuntavaaliehdokkaaksi. Tehdään siis Laineesta näiden kuntavaalien Lopen aalto mikä vie kuntaamme monessa asiassa taas hienosti eteenpäin. Minunkin ääneni näissäkin vaaleissa saa totta kai itseäni nuorempi ehdokas 🙂

….

Nobelisti Bengt Holmström piti vahvan puheen eduskunnassa

Eduskunnassa tänään aamun valiokunnan jälkeen sitten äärimmäisen juhlava ja hieno hetki kun tuore nobelistimme professori Bengt Holmström piti esitelmänsä istuntomme alkajaisiksi. Itse esitin tällaisen tilaisuuden järjestämistä heti Nobel-palkinnon varmistuttua ja tänään oli hienoa saa istua eduskunnan salissa kuuntelemassa kokenutta ja arvostettua talousasiantuntijaa.

 

 

Kommentit