Lopen Sinivalkoinen Wappu veti jälleen lähes sata ihmistä juhlimaan kevättä, ylioppilaita ja suomalaista työtä

Uutiset, sunnuntaina 01.05.2011

Lopen Sinivalkoinen Wappu järjestettiin Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla nyt jo neljännen kerran. Koleassakin säässä Lopen kirkonmäen juurelle kokoontui vappua juhlistamaan lähes 100 vierasta ja paikalla nähtiin paljon ihmisiä Lopen lisäksi myös naapurikunnista ja myös vapaa-ajanloppilaisia. Juhlapuheen piti tällä kertaa loppilaisen kuorosmusiikin vahva Grand old man Pekka Perko.

– Vaikka sää oli kovin kolea ja tuulinen niin paikalle tuli yli 90 vapunjuhlijaa. Se kyllä yllätti meidät kaikki, kiitteli perinteen aikanaan käynnistänyt kansanedustaja ja Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

Heinonen avasi tilaisuuden perinteen mukaan ja sen jälkeen väkeä tervehti Timotei-kuoro ennen Perkon puhetta. Puheessaan Perko kävi läpi loppilaista kuoro- ja musiikkihistoriaa aina vuosisatojen takaa tähän päivään. Viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana Perkon oma rooli on ollut tässä työssä erityisen merkittävä. Työstään hän sai joitain vuosia sitten itselleen myös arvonimen director cantus.

– Pekka perkon puhe oli upea historiikki laajasta ja menestyksekkäästä kokonaisuudesta. Hän puhui jopa Lopen ihmeestä viitaten Lopen Nuorisokuoron ja Timotein huikeaan menestykseen vuosikymmenten saatosta. Tästä sain idean, että ensi vuonna voisi joku pitää puheen Lopen urheilumaailmasta. Siellä nimittäin tänä keväänä tapahtui todellinen Lopen ihme kun LFT:n 15-vuotiaat pojat pelasivat itsensä salibandyssä Suomen neljän parhaan joukkueen joukkoon, totesi Timo Heinonen.

Tilaisuuden jälkeen Heinonen esitti myös oman haaveensa, että senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaan voisi myös keväisin lakittaa.

– Voisiko se olla vaikkapa loppilaisten riemuylioppilaiden tehtävä. Eli se ikäluokka voisi aina tehtävän hoitaa joiden lakituksesta tulee kuluneeksi 50 vuotta kyseisenä keväänä. Katsotaan jos idea saisi tuulta purjeisiinsa.

Lopen Sinivalkoinen Wappu päättyi tavan mukaan yhteislauluna laulettuun Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen sanoittamaan Suomen Salossa. Sitä ennen yhteislauluna laulettiin tällä kertaa myös Lopen Laulu.

– Lopen Laulu on tästä lähtien myös osa perinnettä. Se nyt kuuluu vain tähän, totesi Heinonen.

Kommentit