Lopen Sinivalkoinen Wappu tänä vuonna jo 5. kerran Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle odotetaan ennätysyleisöä

Uutiset, maanantaina 26.03.2012

Tulevana keväänä Lopella juhlistetaan vappua kaikkien yhteisessä Lopen Sinivalkoisessa Wapussa jo viiden kerran. Vuonna 2008 alkunsa saanut perinne on jatkunut vahvana ja kerännyt vuosi vuodelta yhä enemmän väkeä Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle Lopen kirkonmäen juurelle. Tänä juhlavuonna paikalle odotetaan jälleen uutta ennätysyleisöä vapun juhlijoista.

– Sinivalkoinen Wappu on otettu erinomaisesti vastaan. Joka vuosi väkeä on tullut yhä enemmän ja yhä laajemmalta alueelta. Upeaa on ollut huomata myös se miten vapaa-ajanloppilaiset ovat ottaneet tämän vapputilaisuuden omakseen, iloitsi tapahtuman aikanaan ideoinut Timo Heinonen.

Löytyykö vuoden 1952 ylioppilaita?

Juhlavuonna Sinivalkoiseen Wappuun on pohdittu myös uusia ideoita. Mukaan etsitään nyt erityisesti kevään 1952 Lopella asuvia ylioppilaita. 50 vuotta sitten ylioppilaaksi kirjoittaneet juhlivat tänä keväänä ns. Riemuylioppilas-vuottaan.

– Haluaisimme saada mukaan Lopella asuvia riemuylioppilaita. Toivoisin, että jos riemuylioppilaita löytyy niin heistä ainakin jotkut voisivat ottaa minuun yhteyttä, toivoi Timo Heinonen ja kertoi sen onnistuvan joko puhelimella 050-512 2760 tai sähköpostilla timo.heinonen@eduskunta.fi.

Tämän vuoden 1.5.2012 klo 11 alkavan Sinivalkoisen Wapun juhlapuhuja ja muu perinteitä kunnioittava ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Kommentit