Lopen perinteistä Vaalilauantaita oli odotettu – SusaSäbä päätti upean kuntavaalikampanjan

Blogi, lauantaina 12.06.2021

Kiitos!

Kiitos, on päällimmäisenä mielessä nyt kun katson aikaan tätä kevättä taaksepäin. Upea ja erilainen kuntavaalikevät ja alkukesä takana ja mikä parasta me olemme tehneet sen hienosti yhdessä, hyvällä hengellä, asiallisesti kampanjoiden ja vaikean korona-ajankin vastuullisesti huomioon ottaen. Iso kiitos siis.

Vaalilauantaina jakoo yli 200 annosta hernerokkaa ja toinen mokoma vaalikahveja ja munkkeja

Muutama tunnelmakuva tämänpäiväisestä Lopen Vaalilauantaista. Kiitos taas kaikille!

Tänään sitten oli jälleen sen perinteisen Vaalilauantain aika. Olemme Lopella sitä viettäneet jo monet vaalit ja tällä kertaa hetken jo näytti, että covid-19 pakottaa Vaalilauantain jättämään väliin. No onneksi tällä viikolla korona hellitti otettaan ja myös koronarajoituksia purettiin ja höllennettiin. Näin pystyimme järjestämään perinteisen Vaalilauantain näissäkin vaaleissa toki huomioon ottaen koronarajoitukset eli mm. ulkotiloissa järjestelyt, turvavälit ja enintään 50 hengen kertakävijämäärän ja myös tapahtuman ilman sen suurempaa ohjelmaa. Aleksi Rautiaisen Soppatykki ja Antti Mikkolan ja Sini Kolehmaisen munkit ja muut herkut riittivät tällä kertaa ja hyvin riittivätkin ainakin vetonaulaksi. Muuten eivät tahtoneet riittää millään. Ensimmäinen 60 sokerimunkin laatikko meni hujauksessa, mutta onneksi Jokiniemen Shelliltä saatiin Sinin johdolla nopeasti lisää lämpimiä munkkeja ja viinereitä tarjolle. Väkeä nimittäin riitti tasaisesti heti aamusta alkaen.

Ja moni tuli paikalle ja kiitteli, että ”Kiitos, että järjestitte”. Monelle korona-aika on ollut yksinäistä ja pitkää ja tällaista pienimuotoista tapahtumaa jo moni tuntui kaivanneen. Samaan aikaan myös Lopen torilla oli kesän ensimmäinen toripäivä ja sielläkin koronarajoituksin oli homma mennyt hyvin. Niin meni meilläkin. Yhden kerran käytiin hetken lähellä tuota 50 hengen ensimmäiskävijämäärää, mutta muuten tasaisesti paikalla väkeä 35-45 välillä ja hernerokka maistui ja kahvit jälkkäriksi.

Monta hyvää keskustelua ja monta tärkeää asiaa tänäänkin esille. Lupasimmekin niitä eteenpäin viedä, jos huomenna vaaleissa valtakirjaa loppilaisilta saamme. Keskusteluissa tänään mm. vanhustenhoidon vaikea hoitajatilanne ja vanhenevat tilat, koulujen ja Lopen Lukion tulevaisuus, laajakaistahankkeet, yritystontit ja kunnan Tonnilla tontti -kampanja ja myös soten vaikutukset Lopelle. Nyt näyttää selvältä, että toteutuessaan maakuntasote veisi viimeisetkin sote-palvelut täältä kaupunkeihin ja toivottavasti huomenna saadaan sellainen kuntavaalitulos, että se pysäyttäisi tämän soten etenemisen myös eduskunnassa. Se tarkoittaisi kansalta kovaa näpäytystä keskustalle ja myös demareille. Jo riittää.

Nyt näyttää kuitenkin erittäin hyvälle. Helsingissä kisa on kääntymässä jälleen meille ja myös Tampereelta kantautuu nyt hyviä uutisia, että kokoomus olisi nousemassa Kalervo Kummolan johdolla kaupungin suurimmaksi puolueeksi. Myös Turussa hyvä pöhinä ja myös monessa seutukaupungissa ja myös maaseutukunnassakin. Huomenna sitten olemme viisaampia ja tiedämme mitä mieltä kansa on. Muistakaapa siis äänestää ja sen voin sanoa, että meillä Lopellakin Kokoomuksella on aivan käsittämättömän upea ja vahva ehdokasjoukko ja ennen muuta yhteistyökykyinen ja asialliseen päätöksentekoon sitoutunut. Voin suositella ketä tahansa meidän 31 tavallisen hyvästä loppilaisesta ehdokkaasta. Toivottavasti voimme olla luottamuksenne arvoisia tälläkin kertaa.

Ja oli myös upea huomata miten meidän tapahtumaamme tulivat piipahtamaan myös ehdokkaita eri puolueista. Yhteistyöllähän niitä parhaita tuloksia politiikassakin tehdään. Kiitos tänään kahvilla piipahtaneille: Ossi Kollin (sd), Pirkko Vehmas (sd.), Heli Lehtilä-Salmi (kesk), Aimo Alho (kesk), Teemu Päivärinta (kesk), Sami Kindt (PS), Otto Arola (sd), Into Myllymäki (kesk) ja Kaisa Kaasalainen (sd). Arvostan, että tulitte ja poikkesitte!

Riihimäellä haetaan Jukka Mursulan johdolla ykköspaikkaa

Lopelta sitten vauhdikaskampanjapäivä jatkui minun osalta Riihimäellä. Jukka Mursulan johdolla on Riksussa tehty myös erittäin hienoa kampanjaa ja siellä kokoomuksella selkeä tavoite nousta kaupungin suurimmaksi puolueeksi. Tänään vielä teimme kampanjan loppukiriä yhdessä isolla porukalla Riihimäen Kokoomuksen Kulmalla ja hyvin sielläkin väkeä liikkeellä.

Kiitos siis Jukalle ja kumppaneille hienosta kampanjasta ja tsemppiä huomiseen. Pidän peukkuja, että naapurikaupunki saataisiin nyt Kokoomusjohtoon.

SusaSäbä päätti kampanjamme

Ja upea päätös myös tälle kampanjakeväälle ja kesälle. Ennen Suomen EM-fudiksen avausottelua pelasimme nimittäin Lopen Ässäkentällä Susa Lehtisen kuntavaalikampanjan osana SusaSäbä -turnauksen. Hauska ja erilainen kuntavaalitempaus ja Heinonenkin veti Susan käskystä tennarit jalkaan ja Huhkaja-hupparin päälle.

Riihimäellä myös onnistunut kuntavaalikampanjan päätöspäivä. Kiitos riksulaiset! Oli kiva ja kunnia saada tehdä teidänkin kanssa kuntavaalikampanjaanne! Yhdessä ja yhteistyöllä!

Pelasimme kolmihenkisin joukkuein pienen sählyturnauksen ulkokentällämme ja juttelimme vielä hieman kuntavaaleista ja urheilusta. Susa on ehdokkaistamme nuorin, mutta ei kokemattomin ja täytyy kyllä hattua nostaa Susalle myös siitä millaisen kampanjan hän on nuorena tehnyt. Energinen ja rohkea kampanja ja ennen muuta tulevaisuuteen uskoa luova. Mä toivon niin, että Susa saisi oman paikan Lopen uudesta valtuustosta. Vahva suositus siis kaikille loppilaisille. Susaa ja nuoria Loppi tarvitsee ja heissä on myös tulevaisuus.

Ai miten turnaus meni. No menihän se. Hieman hassuttivat vanhaa miestä nuoret. Mutta hauskaa meillä oli. Ja sain minä sentään pari maalia viimeistellä, kun Hännisen Paavo hyvin tarjoili.

Nyt sanon siis: Kiitos! Kiitos tästä upeasta kampanjasta. Ja iso kiitos puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpolle koko orkesterimme johtamisesta. Toivottavasti olemme huomenna suomalaisten luottamuksen arvoisia ja voimme jatkaa ympäri maan työtämme hyvän kuntapolitiikan eteen.

Kampanjamme on päättynyt. Nyt on teidän vuoronne äänestää.

Susa Lehtinen jakaa palkintoja ensimmäisen SusaSäbän päätteeksi. Hauska turnausilta saatiin aikaan. Kiitos Susa! Sä olet kyllä aikamoinen tekijä.

Kommentit