Antti Rusia muistaen – Lopen Huoltoasemaparlamenttien vaalikahvit jatkuivat tänään Jokiniemen Shellillä ja Paajasen Teboililla

Blogi, perjantaina 11.06.2021

Aikanaan ystävämme Antti Rusi aloitti Lopella huoltoasemaparlamentien vaalikahvit. Antin kanssa istuttiin Launosten Paajasella silloin vaalikahveilla ja pian sen perään myös Shellillä ja Nesteillä kirkolla ja Läykässä. Syntyi aivan uudenlainen vaalitapahtumien sarja. Antti oli mukana vielä neljä vuotta sitten kuntavaaleissa ja silloinkin huoltoasemaparlamentien kahvit järjestimme. Mutta pian nopeasti edennyt sairaus Antin vei ja nyt elää mielissämme vain hienot muistot. Antti kiitollisena työstä kotikuntamme Lopenkin eteen tänäänkin muistelin. Ja nämä huoltoasemaparlamentit hienolla tavalla kantavat Antin muistoa.

Tänään aloitimme kahvit Launosten Paajaselta. Teboililla oli kahvittelemassa Launosten ehdokkaistamme Aleksi Rautiainen ja olikin mukava aamunavaus. Launosissa kiiteltiin mm. vielä varsin tuoreesta kantatie 54:n riista-aidasta minua ja myös Launosten tekonurmi puhutti ja myös sille kesällä tehtävä laajennus. Saadaan näin kenttä myös leveyssuunnassa riittäväksi palvelemaan junnupelejä. Launosten kentälle myös Lopen kokoomuksen talousarvioesityksen kautta nyt uudet pukukopit ja näin kenttä saadaan sitten ns. lopulliseen kuntoon.

Launosissa toivottiin myös pyörätietä Launosista Kormuun ja sieltä Riihimäelle. Tätä hanketta olemmekin vieneet eteenpäin ja itseasiassa itse jo esitin sille suunnittelurahaa tälle vuodelle eduskunnassa. Valitettavasti Marinin hallituspuolueen kansanedustajat SDP:n ja Keskustan johdolla äänestivä tämän kevyenliikenteenväylän rahoituksen nurin. Mutta lupasin tänään Paajasella, että uudistan esityksen nyt ensi vuoden budjetin käsittelyn yhteydessä eduskunnassa ja yritetään saada suunnitteluraha sitten vuodelle 2022. Toivottavasti keskusta tätä sitten jo myös eduskunnassa olisi tukemassa.

Launosten päiväkodin pihasta myös yksi keskustelu ja myös Jylhäkummun teollisuusalueen laajennuksesta. Tavoitteenamme saada jo ensi vuonna uusia hieman pienempiä teollisuus- ja yritystontteja siihen Armisen talon ympäristöön eli ihan Tokmannin läheisyyteen.

Shellillä sitten jatkoimme Eevan ja kumppaneiden kanssa aamukahveja. Isoja sokerimunkkeja ja mukavaa keskustelua. Jokiniemen Shellillä tulee itse eniten istuttua näitä aamuparlamenttejä ympäri vuoden, mutta tänäänkin uusiakin juttuja keskusteluun. Kevyenliikenteen väylä Jokiniemi-Sajaniemi -välillä täällä vuorostaan esillä ja myös Joentaan koulun remontti. Myös kyläkoulujen ip-toiminnasta juteltiin ja myös Sajaniemen kesäteatterin tulevaisuudesta.

Antti Rusi teki upean uran myös Lopen kunnallispolitiikassa ja hänen ideastaan syntyi aikanaan myös huoltoasemaparlamentien vaalikahvit. Muistot ja perinteet elävät.

Onnistuneet huoltoasemaparlamentien vaalikahvit jälleen. Tänään siis Jokiniemen Shell ja Launosten Teboil ja eilen jo istuimme aamuistunnot Läyliäisten Nesteellä ja Lopen Nesteellä kirkolla. Antin muisto ja tapa toimia ja keskustella elää näissä hienosti. Pidetään elossa jatkossakin.

….

Kello 20.13 ja järvenrannassa…

Riihimäen Kokoomuksen Kulma hellekin helli

Tämä päivä päättyi sitten hetki sitten Pelto-Seppälään kesän ensimmäisille Mulliburgereille ja lähiruokapizzoille. Maistuipa taas hyvälle ja oli ihana, kun oma rakas kummityttö Elisa olisi töissä ja tarjoilemassa. Näin ne kuusitoistavuotiaatkin saavat jo ensimmäisiä kontakteja ja kokemuksia työelämään ja olen varma, että Eltsu jos kuka tulee tässä pärjäämään.

Mutta illasuu tänään Riihimäen Kulmalla. Työpäivän jälkeen oli mukana mennä sinne tuttujen kanssa vielä helleillassa kampanjoimaan. Väkeä hyvin liikkeellä ja monet tulivat ihan varta vastenkin tapaamaan minua ja myös monet Riksun kokoomuslaisia ehdokkaita. Ja oli kiva huomata, että moni niiden keskusteluiden jälkeen kertoi löytäneensä näin itselleen ehdokkaan sunnuntain vaalipäivälle.

Keskusteluissa tänään mm. valtion velkaatuminen, sote-uudistus ja kuihtuvat maaseudun ja seutukaupunkien palvelut ja myös pääradan koko ajan vaikeammaksi käyvä tila. Myös teiden kunto on nykyisin sellainen kestoteema, mistä minulle tullaan terveisiä tuomaan. Tehty työ ja asian esillä pitäminen on siis pantu merkille.

Nyt kaunis kesäilta. Huomenna sitten Lopen Vaalilauantai, mutta aamusta ensin Lopen Shellin Parlamentiin Sinin torttukahveille. Ja iltapäivällä menen vielä Riihimäen Kulmalle kello 15-16 ja sitten illalla kampanjan päätöksenä Lehtisen Susan SusaSäbä-turnaus Lopen kirkonkylän Ässäkentällä. Sellainen kampanjan päätöspäivä tällä kertaa. Eli ei siis nostella vaan annetaan mennä vauhdilla päätyy asti vaan.

Kommentit