Lopen Markkinavuosi avattiin Lankalauantain Markkinoilla – ”Aurinkoinen ja lämminsää siivitti ennätykseen”

Uutiset, lauantaina 19.04.2014

Lopen kansanedustajaksikin kutsuttu kansanedustaja Timo Heinonen nautti kotikuntansa markkinavuoden avauksesta torilla pääsiäislauantaina. Lankalauantain Markkinat on avannut Lopen markkinavuoden jo vuosien ajan ja Heinonen laskeskeli olleensa paikka joka kerta. Tällä kertaa sää oli jo kesäinen ja auringonpaisteessa torille kertyikin ehkä ennätysmääräkin kävijöitä.

– Itse en muista, että koskaan olisimme näin upeassa säässä markkinakautta Lankalauantaina avanneet ennen. Väkeä oli tänään ennätysmäärä liikkeellä ja paljon myyjiäkin, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen markkinoilta lähdettyään.

Tällä kertaa Heinonen oli mukana torilla vain ns. markkinatunnelmissa kierrellen ja ostoksia tehden. Mutta kotikunnassa on tullut tavaksi, että omaa kansanedustajaa voi nypätä hihasta missä tahansa ja milloin tahansa.

– No joo, onhan se ollut tapana niin, naurahtaa Heinonen ja kertoo toki itsekin kannustaneensa aina väkeä tulemaan rohkeasti juttusille niin markkinoilla, kaupoissa kuin kylilläkin. Heinonen kertoo saman toimivan jo Riihimäellä ja Hämeenlinnassakin. Juttukavereita siis riittää.

Lopen torilla keskusteluissa oli esillä ollut Lopen kunnanvaltuustossa juuri jätetty Jarmo Laukkasen tekemä valtuustoaloite jätehuollosta. Laukkasen aloitteen takana on 30 valtuutettua 35:stä ja siinä esitetään kunnan eroa jätelautakunta Kolmenkierrosta. Valtuutetut kokevat, että kunnan ääntä ei ole kuultu yhteisessä päätöksenteossa ja myös kuntalaistenkin toiveet on sivuutettu.

– Tuntui siltä, että kuntalaiset ja vapaa-ajanloppilaisetkin tukivat Jarmon (Laukkanen) aloitetta yksimielisesti. Meillä on toimiva ja edullinen jätehuoltojärjestelmä nyt ja olen itsekin sitä mieltä, että sitä ei ole kerta kaikkiaan mitään järkeä romuttaa, kommentoi Heinonen keskusteluja ja kertoi myös naapurikunnissa olevan valmisteilla vastaavia aloitteita.

Jutunaiheina esillä oli myös Loppijärven heikentynyt tila sekä valtakunnan asioista talousasiat, lapsilisät, lukiokoulutus ja maailman politiikasta Ukrainan kriisi.

– Tunnelma oli kyllä todella hyvä. Iso kiitos taas keskustan markkinakoneistolle. Lopen markkinat tunnetaan jo laajalti Etelä-Suomessa ja nytkin väkeä oli monesta suunnasta liikkeellä. Ja toki paljon myös mökeilleen tulleita vapaa-ajanloppilaisiakin.

Kansanedustaja Timo Heinonen toimii myös Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Kommentit