Kokoomusedustajat: Liikunta- ja urheilu ansaitsevat ministerinsä – Tässä taloustilanteessa ratkaisu on perusteltu

Uutiset, tiistaina 01.04.2014

Kokoomuksen kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo, Leena Harkimo ja Timo Heinonen kantavat huolta liikunnan ja urheilun asemasta nykyisessä viiden puolueen hallituksessa.

– ”Urheiluministerin tehtävän poistuminen ei saa tarkoittaa heikompaa liikunnan ja urheilun äänen kuulumista päätöksentekopöydissä. Monet tälle vaalikaudelle suunnitellut hankkeet ovat vielä valmistelussa”, edustajat linjaavat

Toisaalta edustajat ymmärtävät hallituksen tekemää päätöstä. Kehysriihen päätökset merkitsevät monille suomalaisille niukempaa toimeentuloa ja siksi on edustajien mielestä hyvä, että myös hallitus osallistuu omalta osaltaan näihin talkoisiin.

Pysyväksi valittua linjaa he eivät kuitenkaan halua.

– ”Pidemmän päälle urheilun vaikuttamispaikoista säästäminen on kestämätöntä. Tulevina vuosina ikääntyvässä Suomessa yhä tärkeämpään rooliin nouseva liikunta ja urheilu ansaitsevat oman ministerinsä,” edustajat katsovat.

Leena Harkimo toimii tällä hetkellä Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana. Edustajat Wallinheimo ja Heinonen toimivat liikuntaneuvoston jäseninä.

Kommentit