Apulaisoikeuskanslerin päätös muuttaa suomalaista yhteiskuntaa – Seitsenpäiväisestä viikosta luovutaan ja viikonpäiville vain numerot

Uutiset, tiistaina 01.04.2014

Apulaisoikeuskanslerin vaatimus on muuttamassa suomalaista yhteiskuntaa merkittävällä tavalla. Suvivirrestä noussut kohu on pakottanu Suomen hallituksen antamaan lakiesityksen uskonnollisesti neutraalista yhteiskunnasta. Muutos tulee vaikuttamaan ihmisten arkeen merkittävällä tavalla kun seitsenpäiväisestä viikosta ja viikonpäivien nimistäkin luovutaan. Samalla on päätetty, että aina huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuosittain järjestetään välitarkastus onko ilmennyt uutta loukkaavaa perinnettä.

– Hallituksen esitys lähtee siitä, että viikonpäivät numeroidaan vain järjestysnumerolla ykkösestä eteenpäin. Päivistä tehdään myös tasa-arvoisia toisiinsä nähden kun luomiskertomuksesta tulleesta seitsenpäiväisestä viikkorakenteesta luovutaan. Jatkossa vain puhutaan 12 kuukaudesta joista kukin pitää sisällään noin 30 vuorokautta, linjaa hallitus tiedotteessaan.

Viikonpäivistä ongelmaiseksi muodostui mm. torstai minkä nimi tulee ukkosenjumala Thorista. Järjestysnumerot on kansleriviraston mukaan ainoa mahdollinen tapa nimetä päivät.

– Samalla tullaan luopumaan kaikista juhlapäivistä. Vapaapäivien määrä samalla vähentyy kun ihmisille jää enää normaali oikeus normaali vuosilomaan. Myös Pekkaspäivistä joudutaan luopumaan niiden nimen takia. Selvityksen alla on miten löydetään lääketieteellinen perusta muutamalle vapaapäivälle kuukaudessa, kertoo hallituksen tiedote.

Apulaisoikeuskanslia kehottaakin maamme hallitus nyt valmistelemaan myös jatko esityksen jossa varmistetaan, että kerhojen leikkeihin eikä muuallekaan jää mitään viitteitä vanhoihin perinteisiin.

Uudistukset on tarkoitus saada voimaan 1.4.2015, mutta jo tänä vuonna kaikki juhlapäivät häivytetään ja myös Suomen lippu uudistetaan suunnittelukilpailun kautta.

– Maamme laulu myös sanoitetaan uudestaan ja varmistetaan, että jokainen suomalainen voi kokea sanat omakseen. Nyt synnyinmaa sana on loukkaava niitä suomalaisia kohtaan jotka eivät ole syntyneet Suomessa.

Valmistelua varten on perustettu parlamentaarinen työryhmä.

Kiellettyjen asioiden listalle päätyvät myös muun muassa joulukuuset sekä juhannuskokot. Apulaisoikeuskanslia perustelee päätöstään liiallisella perinteikkäisyydellä. Tiedotteessa tuodaan ilmi, että kaikista vanhoista perinteistä kuten juhlapäivistä sekä niitä symboloivista asioista, esimerkiksi pääsiäismunista, halutaan luopua.

Kommentit