Lopen Maalaismarkkinat.

Blogi, lauantaina 28.09.2013

Tänään lauantaina mukava vapaapäivä. Syyssääkin näyttää suosivan ja ajattelin suunnata kotikunnan kauniille torille. Siellä tänään syksyn viimeiset markkinat. Maalaismarkkinoilla myynnissä mm. loppilaistilojen kauden satoa. Esimerkiksi Mikkolan Suoramyynnin pöydät jo notkuvat ja Antti Mikkolan maalaistorilta saa mm. Lopen Perunaa, porkkanaa, punajuurta, kaaleja, lanttuja, viidakkokurkkuja, sipuleita, vesimeloneja, ananaskirsikoita, paprikoita, kiwanoita, leipiä, pullia yms. Tässä vain jotain esimerkkiä torin tarjonnasta.

Itse varmaan markkinoilla pidempäänkin viihdyn, mutta takuuvarmasti 11-12 ja silloin ja aina muutenkin saa tulla hihasta nyppäsemään ja juttusille jos kommentteja ja palautetta tai ideoita on. Lopen tai valtakunnankin asioista. Ja kahvitkin tarjoan jos vinkkaat, että kahvihammasta kolottaa 🙂

Kiitokset siis jo taas etukäteen markkinoiden järjestäjille. Keskustan markkinat vetävät aina väkeä ja tunnelma hyvä. Kannattaa siis tulla kauempaakin.

Niin ja ehdottomasti kannattaa piipahtaa myös Lopen uudella Kahvilalla. Frissamokka sijaitsee siis Jokiniementien varressa kirkolta muutama satametriä Jokiniemeä kohden eli ns. Kentänkulman talossa. Osoite siis Jokiniementie 10. Frissamokka kahvilassa tänään myös Syyskauden avajaiset klo 10-14 ja ulkona mm. Sajaniemeläiset ry:n makkaragrillit ja kirppispöytiäkin ja sisällä kahvilassa Frissamokan Päivin tutut herkut pannukakuista ja kotijäätelöön. Ja kahvilasta saa myös loppilaista Mikkolan ruisleipää viikonloppuisin ja erinomaiset salaatit. Tyytyväinen kanta-asiakas siis suosittelee kaikille! 

Syksyinen vapaapäivä siis luvassa ja iltapäivällä perheen kanssa ensimmäistä kertaa elokuviin. Varmasti aikamoinen elämys sekin. Lentsikat.

Jätin muuten eilen maamme hallitukselle myös muutaman esityksen. Loma-ajoista keskustellaan joka vuosi ja nyt esitän, että hallitus tekisi poikkihallinnollisen laajan ja perusteellisen selvityksen mihin kaikkeen päälomakauden siirto eurooppalaiseen rytmiin vaikuttaisi. Jos siis jatkossa koulut päättyisivät juhannukseen ja samoin päälomakausi työelämässä siirtyisi heinäkuulta pari viikkoa eteenpäin. Vaikutuksia olisi totta kai matkailuun ja kaupalle, mutta myös muutoksia tarvittaisiin varusmiespalvelukseen astumisajoissa ja myös korkeakoulujen opiskelurytmi muuttuisi. Mutta ehkä se mahdollistaisi myös sen aidon kesälukukauden tekemisen korkeakouluihin. Esitän, että hallitus nyt pääministeri Jyrki Kataisen johdolla tekisi tällaisen kattavan selvityksen ja sen jälkeen voisimme pohtia faktoihin perustuen loma-ajan siirtoa.

Toisessa esityksessä ehdotan kesäajasta luopumista. Se minusta tänä päivänä aivan turha rytmin sekoittaja ja varsinkin Venäjän muutettua omaa aikataulutustaan meidänkin kannattaisi rytmiä muuttaa ja pitäyttää se läpivuoden siis samassa. Pari muutakin esitystä hallitukselle jätin. Muut esitykseni koskevat Opettaja-rekisterin laadintaa ja Koulutuspilvi -toiminnan kehittämistä. Ne ja kaikki muut löytyvät tuolta Eduskuntatyö-sivun alta.

Kello 22.17 ja vapaapäivä takana. Lopen torilla mukavasti väkeä ja hyvä Maalaismarkkinatunnelma. Juttuseuraa riitti ja ostettavaakin. Ehdottomana herkkuna kotipöytään iso kimpale Musakan lohta ja täytyy kyllä todeta, että Mikkolan Suoramyynnin Maalaistorin anti yllättää kerta toisensa jälkeen. Ja ei ihme, että kauppa kävi. Kiitos Lopen keskustalle syksyn markkinoista ja oli ilo saada olla jälleen mukana. 

Iltapäivällä sitten perheen juniorin kanssa ensimmäistä kertaa leffaan. Lentsikat Verkatehtaalla. Hauska piirretty ja erinomaiset suomalaiset äänet eli kiitos Aku Hirviniemi, Oskari Saari ja kumppanit. Oli ilo katsella ja kuunnella. Nautimme.

Huomennakin vapaapäivä ja se aivan luksusta. Suunnaksi siis Länsi-Loppi ja Poronpolku. Suosittelen teille kaikille vaikkapa koko perheen voimalla. Ja kannattaa tulla kauempaakin. Maisemat ovat eteläisen Suomen upeimpia ja hyvät reitit kulkea ja nauttia. 47. Poronpolku siis kutsuu. Lisää tapahtumasta ja reiteistä: www.poronpolku.fi.

Kommentit