Lopen luottamuspaikkaneuvottelut hyvässä hengessä maaliin

Uutiset, keskiviikkona 23.06.2021

Lopen kuntavaalien jälkeiset neuvottelut käytiin juhannusviikolla maanantaina 21. kesäkuuta Lopen kunnantalolla. Suurimman ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen oli kutsunut puolueet ja ryhmät neuvotteluun ja reilussa kahdessa tunnissa koko urakka oli valmis.

-Henki oli erittäin hyvä ja yhteistyöhenkinen. Vaalitulosta haluttiin kunnioittaa ja ratkaisuja haettiin sopuisasti hellepäivän illalla kuumassa valtuustosalissa. En muista, että koskaan hommaa olisi tällä tavalla saatu maaliin, kiitteli neuvotteluja johtanut Lopen Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

Arkistokuva Lopen kunnanvaltuuston kokouksesta

Kokoomus nousi kuntavaaleissa ensikertaa Lopella suurimmaksi puolueeksi ja näin kunnanhallituksen puheenjohtajuus tulee kokoomukselle. Kunnanhallituksen varapuheenjohtaja tulee keskustalta, kuten myös uuden kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät sosiaalidemokraateille ja kokoomukselle. Jo vaaleissa vaaliliitossa olleet keskusta ja kristillisdemokraatit jatkoivat neuvotteluissa yhdessä ja SDP:n ja vasemmistoliiton vaaliliittoon liittyi neuvotteluiden aluksi teknisellä vaaliliitolla myös vihreät.

Kunnanhallitukseen tulee neljä kokoomuslaista, kolme keskusta-Kd -ryhmästä, kaksi SDP-vasemmisto-vihreät -ryhmästä ja lisäksi yhdet kädet puoluesitoutumattomista ja perussuomalaisista.

Lautakuntien puheenjohtajuudet jakaantuivat seuraavasti: tekninenlautakunta: Kokoomus, sivistyslautakunta: Keskusta, perusturvalautakunta: Keskusta, vapaa-aikalautakunta: SDP, tarkastuslautakunta: Kokoomus, ympäristö- ja lupalautakunta: puoluesitoutumattomat, elinkeinoasioiden neuvottelukunta: Perussuomalaiset ja keskusvaalilautakunta: Kokoomus.

Lautakuntien paikkajaot noudattelevat vaalitulosta ja isoissa lautakunnissa on kolme kokoomuslaista, kaksi keskustalaista, kaksi SDP:stä, yksi puoluesitoutumaton ja yksi perussuomalainen. Seitsenhenkisissä lautakunnissa on kaksi kokoomuslaista, kaksi keskustalaista sekä yksi jäsen SDP:stä, puoluesitoutumattomista ja perussuomalaisista.

-Joitain ryhmien välisiä muutoksia saattaa vielä tulla. Ja myös vaaliliitossa olevat keskusta ja KD sekä SDP-vasemmisto-vihreät -vaaliliitto jakavat paikkansa sisäisesti. Sovimme, että elokuun alussa on kaikki henkilötkin sitten ryhmien nimeäminä eri paikoilla kasassa. Elokuun lopun kunnanvaltuusto pääsee sitten paikkajaon vahvistamaan, kertoi Timo Heinonen ja mainitsi vielä, että yhden valtuutetun ryhmäksi jääneet ja neuvotteluissa itsenäisesti toimineet Lopen Puolenpitäjät jäivät paikkajaossa ilman laskennallisesti tulleita luottamuspaikkoja ja tätä tullaan käymään läpi vielä eri ryhmien kahdenvälisissä keskusteluissa.

Kaikki kuntavaaleihin Lopella osallistuneet puolueet ja ryhmät hyväksyivät tehdyn neuvottelutuloksen yksimielisesti ja sitoutuivat sitä noudattamaan koko alkavan nelivuotisen valtuustokauden.

….

Lopen Kunnan luottamuspaikkaneuvotteluiden virallinen tiedote 22.6.2021

Kommentit