Kokoomuksen Timo Heinonen: Oikeuskanslerin selvitettävä ravintola- ja tapahtuma-alan rajoitusten lainmukaisuus

Uutiset, lauantaina 05.06.2021

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vaatii oikeuskansleri Tuomas Pöystiä selvittämään täyttyykö enää perustuslain edellyttämät vaatimukset tiukoille ravintola- ja tapahtuma-alan koronarajoituksille.

-Laillisuusvalvojan on puututtava tilanteeseen, missä on käynyt selväksi, että perustuslakivaliokunnan rajoitustoimia koskeva reaaliaikainen seuranta on politisointunut.

Heinonen edellyttää, että oikeuskansleri selvittää ja arvioi onko perusteet rajoituksille poistuneet.

-Välttämättömyyskriteerien pitää täyttyä nii. alueellisesti, elinkeinokohtaisesti ja myös erilaiset ravintolat huomioiden, muistuttaa Heinonen.

-Rajoitustoimien purkamisesta käydään hämmentävää poliittista kinastelua ja vääntöä ja näköjään jopa kauppaa eri hallituspuolueiden kesken pääministeri Sanna Marinin hallituksen pöydissä. Elinkeinonvapautta ja myös muita perustuslaillisia oikeuksia rajoitetaan poliittisten kiistojen takia.

Heinonen muistuttaa, että Euroopassa on pystytty avaamaan ravintolat koronaturvallisesti ja toteuttamaan myös tapahtumia Euroviisuista lähtien.

-Olen samaa mieltä kulttuurialan toimijoiden kanssa, että jo riittää. Tämä on niin vakava asia, että pitää kysyä nauttiiko hallitus enää toimissaan luottamusta?

Kommentit