Kokoomus julkaisi 10 teesiä yrittäjämyönteisten kuntien rakentamiseksi – ”Tehdään Suomen jokaisesta kunnasta yrittäjämyönteinen kunta”

Uutiset, sunnuntaina 30.05.2021

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on julkaissut 10-kohtaisen teesistön yrittäjämyönteisten kuntien rakentamiseksi. Puolue haluaa tehdä Suomen jokaisesta kunnasta yrittäjämyönteisen kunnan. Teesien valmistelua on johtanut uusmaalainen kansanedustaja Ruut Sjöblom.

-Työ ja yrittäminen on pohjana sille, että meillä on hyvinvointia, laadukas ja kaikki tavoittava terveydenhoito, hyvä ja monipuolinen opetus, sujuva ja turvallinen arki. Kokoomus haluaa rakentaa kuntia, joissa kannattaa tehdä töitä, yrittää ja investoida tulevaisuuteen. Sanomme kyllä vahvalle kuntataloudelle, ihmisten ostovoimalle, yritysten menestykselle ja kestävälle kehitykselle, Sjöblom sanoo.

Kokoomuksen mukaan kunnissa ei pidä keskittyä asioiden estämiseen, vaan niiden mahdollistamiseen. Puolue lupaa pitää huolen siitä, että kunnat eivät ajaudu näivettymisen polulle.

-Yrittäjämyönteisten kuntien rakentaminen vaatii asenteiden ja rakenteiden ravistelua sekä uudenlaista ajattelua. Tulevaisuudessa kunnat ja yritykset tulee nähdä toistensa kumppaneina – kunnat tarvitsevat yrityksiä elinvoiman vahvistamiseen ja yritykset kuntia kilpailukykyisen toimintaympäristön rakentamiseen. Yhteinen hyvä pitää ensin rakentaa yrityksissä ennen kuin sitä voidaan jakaa kuntien palveluina, Sjöblom sanoo.

Kokoomuksen 10 teesiä yrittäjämyönteisten kuntien rakentamiseksi löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kokoomuksen 10 teesiä yrittäjämyönteisten kuntien rakentamiseksi

1) Toteutetaan hankinnat fiksusti ja kestävästi

2) Arvioidaan päätösten vaikutukset yrityksiin tiiviissä vuorovaikutuksessa

3) Edistetään toimivien markkinoiden ja reilun kilpailun syntymistä

4) Vahvistetaan kuntataloutta

5) Päivitetään infrastruktuuri 2020-luvulle

6) Turvataan yritystonttien riittävyys

7) Sujuvoitetaan kaavoitus- ja lupaprosesseja

8) Panostetaan koulutukseen ja osaavan työvoiman saatavuuteen

9) Rakennetaan kuntiin toimivat elinkeino- ja työllisyyspalvelut

10) Hyödynnetään sote-palveluissa yritysten osaamista

 

 

 

Kommentit