Lopen Lehden kesälehti 2013: Kesäloppilaisesta kantaloppilaiseksi?

Kynästä, torstaina 16.05.2013

Kesä on jälleen Lopella. Yksi varma merkki siitä on lähes 10 000 kesäloppilaisen tulo kuntaamme ja totta kai tämä pitäjälehtemme Lopen Lehden kesänumero. Minulla on ilo Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana toivottaa teidät kaikki kesäkuntaanne jälleen tervetulleiksi ja myös kantaloppilaisille toivottaa hyvää kesäaikaa.

Itse olen asunut opiskeluaikojani lukuun ottamatta Lopella koko elämäni. Minulle kotikunta on tärkeä ja rakas ja aivan parhaimmillaan Loppi on juuri kesällä. Vapaa-aika- ja kulttuuritoimemme loihtii yhdessä lukuisten seurojen ja yhdistysten kanssa tänäkin kesänä kymmeniä ja kymmeniä erilaisia tapahtumia. Perunankukkapäivät Lopen torilla on markkinavuoden kohokohta missä varmasti jälleen tapaamme. Lopen Teatterin kesän näytelmä Arto Paasilinnan Suloinen Myrkynkeittäjä valmistuu kovaa vauhtia. Joentaan kylän Krouvin Kyläpäivät juhlivat 10. vuottaan. Ateljee Villa Vesperin kesänäyttely, Riitta ja Simo Lehtosen Vanhojen koneiden päivä heinäkuussa ja Timotein, Puhallinorkesterin, Kirkkokuoron ja Mieslaulajien juhlavuodet värittävät osaltaan kesäämme. Ja upea Loppi Soitto soi tällä kertaa Pyhän Bisrgitan hengessä Lopen kirkoissa. Ja monenlaista ohjelmaa on Marskin Majankin kesässä ja Kartanoputiikki Punaisella tuvallakin. Tässä vain jotain mainitakseni. Täydellisempi lista löytyy kuntamme nettisivujen www.loppi.fi tapahtumakalenterista. Näistä kannattaa ottaa omansa irti ja nauttia. Minä ainakin teen niin.

Mutta Lopella on ihan mukavaa syksyllä, talvella ja keväälläkin. Oletteko muuten miettineet, että voisiko kesäkuntanne olla myös kotikuntanne? Ehkä vapaa-ajanasuntonne voisi muuttaa vakinaiseksi asunnoksi tai sitten rakentaa uuden kodin Lopen taajamiin tai eläviin maaseutukyliin. Toukokuu 25. päivänä esittelemme jälleen puolensataa uutta omakotitalotonttia kirkonkylän Vanhankirkon alueella. Se on aivan varmasti tutustumisen arvoinen paikka. Ja tarvittaessa lähden vaikka itse oppaaksi paikkaa näyttämään tai autan omakotitalotontin löytämisessä vaikkapa Pilpalasta tai Topenolta. Minuun voi aina ottaa rohkeasti yhteyttä.

Ja hyvä mahdollisuus on Lopelta ostaa nyt myös aivan uusi ja moderni kerrostaloasuntokin. Jatke Uusimaa rakentaa kesänajan Lopelle uutta kerrostaloa aivan parhaalle paikalle. Lopen OP-Kiinteistökeskuksesta Minna Oksanen varmasti lähtee mielellään esittelemään vielä vapaana olevia asuntoja. Ja onhan meillä kaupan ja tarjolla lukuisia vanhempiakin kerrostaloasuntoja ja omakotitalojakin. Valmiiseenkin tupaa siis Lopelle voi muuttaa.

Työpaikkojakin Lopelle syntyy koko ajan lisää. Kunta tekee aktiivista työtä Lopen yrittäjien kanssa ja Silmänkannon työpaikka-alue etenee hyvin askelin. Ja sitä parasta elinkeinopolitiikkaa on pitää peruspalvelut kunnossa ja tähän vastataksemme rakennamme tänä kesänä uutta Eskaritalo Armasta Lopen kirkolle ja käynnistämme Launosten ja Läyliäisten koulujen ja esiopetustalojen suunnittelua. Rattaat siis pidetään pyörimässä.

Mutta tällä kertaa haluan jättää pohdintaanne sen, että voisiko teistä kesäloppilaisina tullakin kantaloppilaisia. Ei täällä lainkaan hullumpaa ole elää ympäri vuodenkaan. Ja valtuuston puheenjohtajana annan luvan, että aivan silloin tällöin saa luvan kanssa olla ihan Lopen uupunutkin. Sellaiseen hengähdystaukoon kesä antaa nyt Lopella mitä parhaimman mahdollisuuden.

Lopen perunaa ja silliä. Mansikoita ja laituri. Lehmälaidun ja metsälampi. Sellaisesta on Lopen suvi tehty.

Timo Heinonen
Lopen kansanedustaja
Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kommentit