Lopen kunnnanhallitus luopuu Kormun koulun lopettamisesta – Timo Heinonen: ”Haluamme tietää ennen päätöstä kouluverkon vaikutukset päivähoitoon”

Uutiset, maanantaina 21.09.2009

Lopen kunnanhallitus käsitteli maanantaina 21.9. Lopen kunnan tilaamaan kouluverkkoselvitystä. Pitkän keskustelun jälkeen hallitus päätti luopua Kormun koulun lopettamisesta äänestyksen jälkeen äänin 7-1, mutta lopulliseen esitykseen valtuustolle jäi kuitenkin kolmen kyläkoulun lopettaminen. Äänestysten jälkeen hallitus hylkäsi esityksen sivistyslautakunnan kuulemisesta asiassa sekä myös kokoomuksen esityksen esiopetuksen ja päivähoidon tilantarpeesta.

– Olisimme halunneet, että sivistyslautakunta olisi käynyt esityksen nyt läpi ja katsonut asiantuntijalautakunta miten sen kanssa olisi järkevintä edetä. Ja lisäksi näimme tärkeäksi, että kouluverkon supistamisen vaikutukset päivähoitoon ja esiopetukseen olisi nyt selvitetty alkuperäisen toimeksiannon mukaisesti. Nämä esitykset kaatuivat omasta mielestäni erikoiseen äänestyskäytäntöön, totesi Timo Heinonen.

Heinosen mukaan Kokoomuksen valtuustoryhmä tulee edelleen vaatimaan valtuustossa kyseisiä lisäselvityksiä ennen kuin päätös kouluverkon muutoksista voidaan tehdä.

– Asialla ei ole sellainen kiire. On nyt tärkeää selvittää ettemme kohta ole sitten tilanteessa, että rakennamme uutta päiväkotia kirkonkylään tai palkkaa uusia lastentarhanopettajia esiopetukseen, jatkoi Heinonen.

Kokoomuksen kunnanhallitusjäsenet äänestivät hallituksessa lisäksi yksimielisesti Kormun koulun säilyttämisen puolesta sekä esityksestä jonka mukaan myös sivistyslautakuntaa olisi perusteltua kuulla asiassa.

Asia etenee nyt lokakuun alussa kunnanvaltuustoon, joka tekee asiassa lopulliset päätökset.

Kommentit