Lopen Kokoomusnuoret herätettiin henkiin Laura Yrjö-Koskinen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi

Uutiset, maanantaina 21.03.2011

Vuonna 1969 perustettu Lopen Kokoomuksen Nuoret ry herätettiin henkiin vuosikymmenten ruususen unen jälkeen. Hanke lähti liikkeelle Laura Yrjö-Koskisen ja Reija Laurilan ideasta ja Lopen kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen oli heti hommassa mukana. Lopen kunnantalolla käynnistyskokouksessa mukana olikin monta nuorta ja ensimmäisen vuoden tavoite onkin toiminnan käynnistäminen, vakiinnuttaminen ja uusien jäsenten mukaan saaminen.

Lopen Kokoomusnuorten hallitukseen valittiin Laura Yrjö-Koskinen, Reija Laurila, Essi Tuomenoja ja Sonja Hopearuoho.

Lopen Kokoomuksen Nuoret ry otti samalla käyttöön nykyiseen aikaan paremmin sopivan ja käytössä valtakunnallisesti olevan nimenmuodon Lopen Kokoomusnuoret. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Laura Yrjö-Koskinen, jonka esi-isäkin Yrjö Sakari Yrjö-Koskinen oli aikaan merkittävä vaikuttaja mm. Suomen politiikassa Suomalaisen Puolueen puheenjohtajana itse J. V. Snellmanin jälkeen. Lauran sukulaisia oli myös perustamassa Kokoomus-puoluetta vuonna 1918 ja Lopen Kokoomusta 1919.

Lopen Kokoomus tukee Timo Heinosta eduskuntaan

Ensimmäisessä hallituksen kokouksessaan Lopen Kokoomusnuorten hallitus otti kantaa myös kansanedustaja Timo Heinosen puolesta. Lopen Kokoomusnuoret toivovat Heinoselle jatkokautta.

-Hän ajaa myös tulevien sukupolvien etuja ja kuuntelee nuoria, toteaa Laura Yrkö-Koskinen ja kertoo Lopen Kokoomusnuorten tukevan Timo Heinosen jatkokautta. Samalla Laura luettelee Timolle joukon tehtäviä.

Laurasta lukioissa pitää parantaa yleistä ilmapiiriä sekä yhteishenkeä. Jokaisen tulisi tuntea olonsa hyväksytyksi seka turvalliseksi kouluyhteisössä.

-Oppilaiden sekä opettajien väliset suhteet tulisivat lähentyä. Tämä parantaisi ymmärrystä oppilaan ja opettajan välillä.

Laura on huolissaan myös siitä, että maksuttomaksi mainostettuun lukioon ujutetaan koko ajan kalliiden oppikirjahankintojen lisäksi myös erilaisia lisämaksuja.

– Mielestäni ylimääräiset paperi- ja kuvismaksut tulisi ehdottomasti poistaa. Jokaisella pitää olla mahdollisuudet opiskella. Ja toivon Timon nostavan esille nuorten terveysasiata. Ehkäisytoimenpiteitä tuntuu olevan paljon, mutta niiden tehokkuus tulisi varmistaa. Pystyisikö näillä rahoilla saamaan parempaa ja tehokkaampaa tulosta nuorten hyvinvoinnissa?, pohtii Laura Yrjö-Koskinen ja on luottavainen, että Timo on oikea henkilö näitä asioita viemään eteenpäin.

Kokoomusnuorten toimintaan Laura Yrjö-Koskinen on lähtenyt täysillä mukaan.

– Lähden mielenkiinnolla toimintaan mukaan. Omana tavoitteenani on saada nuoria mukaan toimintaan. Intoa meillä ainakin riittää, nauraa Laura lopuksi ja heittää Timolle vastattavaksi kiperän kysymyksen yliopistojen pääsykoeuudistuksista.

Kommentit