Lopen Kokoomus täyttää pian 100 vuotta – Itse saanut johtaa tätä porukkaa viidenneksen sen historiasta

Blogi, maanantaina 05.11.2018

Ossia Yrjö-Koskinen, Lauri A. Yrjö-Koskinen, Aino Eskola ja Mikko Ilkka perustivat Lopen Kansallisseuran 26. päivänä tammikuuta vuonna 1919. Kansallisen Kokoomuspuolueen paikallisyhdistys tuli näin perustettua Lopelle ensimmäisten joukossa Suomessa. Kokoomus oli puolueena perustettu vain hetki aiemmin joulukuussa 1917. Nyt tammikuussa, nykyisin Lopen Kokoomuksessa tunnettu, yhdistyksemme täyttää siis jo 100 vuotta.

Ilta päättyi tänään Lopen Kokoomuksen syyskokoukseen Attendon Pommerissa.

Tänään Lopen Kokoomuksen syyskokous valitsi minut jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana myös juhlavuonnamme. Ensi vuonna tuleekin täyteen minulla jo 20 vuotta Lopen Kokoomuksen puheenjohtajana ja näin olen saanut toimia tämän historiakkaan yhdistyksen johdossa jo viidenneksen sen pitkästä elosta. Kiitollinen ja onnekas.

Kokouksen pidimme tänään hoivakoti Attendon Pommerissa. Uutta sekin Lopella ja sellaista mitä kaunis kuntamme tarvitsee. Kävimmekin tänään hyvän ja perusteellisen keskustelun kotikuntamme tulevaisuudessa ja siitä millaisena me sen näemme ja mitä me kokoomuslaiset haluamme sen eteen tulevaisuudessa tehdä. Vaikka nyt hieman olemmekin menettäneet asukkaita niin uskomme ja niin uskon minäkin, että tulevaisuudessa tällä sijainnilla ja muutenkin tulemme kyllä pärjäämään. Nyt vain on tärkeä huolehtia siitä, että kunta säilyy elinvoimaisena huomennakin ja ettemme tee sellaisia päätöksiä mitkä pahimmassa tapauksessa vaikka kiihdyttäisivät Lopelta poismuuttoa. Tällaisia meistä olisi kyläkoulujen lopettamiset, koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintojen supistamiset tai lopettamiset, lastenhoidon kuntalisän leikkaukset yms. Näitäkin nyt esitetty, mutta onneksi nyt näyttää siltä, että enemmistö on näissä kanssamme samaa mieltä. Ja tärkeää on myös edetä siinä, että vapaa-ajanasuntoja voidaan muuttaa helposti vakinaisiksi asunnoiksi. Miksi emme antaisi edes heidän täällä asua jotka täällä haluavat asua? Meistä kannattaa antaa ja siksi pääsäännön tulee olla, että vapaa-ajanasunnon saa muutettua vakinaiseksi asunnoksi. Muitakin hyviä linjauksia kokoukseltamme ja mikä parasta vahva yhteinen näkemys ja käsitys tulevasta.

Helmikuun 2. päivänä juhlistamme Lopen Kokoomuksen 100-vuotista taivalta. Kokoomus rp:n puheenjohtaja Petteri Orpo tulee pitämään Lopen Kokoomuksen juhlaan juhlapuheen ja näin juhlapaikaksi valikoitui lopulta itse Vanajanlinna. Lopella juhlallisuuksia on jo varsinaisena juhlapäivänä 26.1.2019. Toivotamme kaikki tervetulleiksi näihin juhlallisuuksiin. Juhlaan Vanajanlinnaan voi ilmoittautua minulle timo.heinonen@eduskunta.fi ja tuon tammikuun lauantain ohjelmasta informoimme myöhemmin lisää.

Kiitos Attendon Pommerille ja Johanna Toivoselle kokousiltamme emännöinnistä ja hienon hoivakodin esittelystä. Kodikas ja kaunis paikka ja näytti myös talonväki siellä viihtyvän.

Päivään mahtui myös Hämeen liiton Maakuntahallituksen kokous Hämeenlinnassa ja sitten perään Hämeen Virkistysalueyhdistyksen kokous ja vielä vierailu Kiipulan Ammattiopistolla. Siellä myös mielenkiintoinen kansanedustajan kyselytunti yhdessä valmentavan, soten, cateringin ja datanomiopiskelijoiden kanssa. Mukava ja jälleen täysin ainutlaatuinen kouluvierailu. Nämä tämän työn parasta antia. Kaiken kaikkiaan siis mielenkiintoinen ja monipuolinen kokousten maanantai tämäkin. Huomenna eduskunnassa jatketaan.

Tänään kouluvierailu Kiipulan ammattioppilaitokseen.

 

Kommentit