Lopen Kokoomus olisi säilyttänyt elinkeinolautakunnan

Uutiset, tiistaina 07.10.2008

Lopen kunnanvaltuusto päätti maanantaina 6. lokakuuta kokouksessaan lakkauttaa kunnasta elinkeinolautakunnan. Valtuuston kokouksessa Lopen kokoomuslaisen valtuustoryhmän jäsen Hannele Yrjö-Koskinen ehdotti Eeva Pyhälammen kannattamana, että lautakunta olisi syytä säilyttää myös tulevalla valtuustokaudella. Äänestyksessä kokoko Kokoomuksen valtuustoryhmä yhtyi vaatimukseen.

– Elinkeinolautakunta on toiminut vasta yhden valtuustokauden. Ei sitä pidä lopettaa vaan sen toimintaa tulee kehittää. Kehittämispäällikön tehtäviin pitää lisätä mm. elinkeinolautakunnan esittelijän tehtävät. Silloin ne toimivat yhteen, perusteli Hannele Yrjö-Koskinen esitystä.

Elinkeinolautakunnan toimesta Lopelle on valmisteltu mm. pitkästä aikaa jälleen elinkeinostrategia ja myös yhteistyötä Lopen Yrittäjien kanssa on tehostettu.

– Minusta elinkeinolautakunta on tärkeä signaali yrityksille kuntamme myönteisestä asenteesta ja yhteistyöhalukkuudesta. Viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut ainakin minusta poikkeuksellisen paljon ja siksi olisin ollut halukas kehittämään toimintaa jatkossakin. Ja on totta, että elinkeinostrategia on jatkuva työ ja senkin työstämiseen tarvitaan tekijöitä ja osaajia, kommentoi Lopen kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen.

– Toivotaan, että tämä ei kuitenkaan tarkoita hyvän yhteistyön hiipumista. Siihen ei meillä ole varaa. Nyt valtaosa katsoi toimikunnan riittäväksi ja sillä mennään. Pulinat pois, kommentoi Heinonen lopuksi.

Kokoomuksen valtuusroryhmän lisäksi elinkeinolautakunnan olisi kunnassa säilyttänyt myös Aarno Lähde (vihr.)

Kommentit