Lopen Kokoomuksella Kiitoskahvit – Katsotaan mitä tulevaisuus tuo

Blogi, keskiviikkona 12.04.2017

Tänään Lopella nautittiin kuntavaalien Kiitoskahvit. Meillä on ollut Kokoomuksen perinteenä aina vaalien jälkeen tarjota kakkukahvit ja niin teimme tälläkin kertaa. Vaalikahvilalla oli väkeä kahvittelemassa ja kuntavaalien ehdokkaitamme kiittämässä äänestäjiä ja kuulemassa jo ensimmäisiä toiveita kohti uutta vaalikautta.

Meille Kokoomukselle vaalitulos ei ollut ihan sellainen mitä toivoimme. Tällä kertaa valtakunnan politiikan tyrskyt vaikuttivat eniten maalaiskunnissa Kokoomuksen kannatukseen vaikka valtakunnallisesti pystyimmekin hienosti ykköspaikan pitämään. Lopella meille tälläkin kertaa kakkospaikka keskustan takana vaikka kannatuksemme hieman laskikin. Se antaa hyvän asetelman lähteä kunnallisvaalien paikkaneuvotteluihin ja hyvän pohjan yhteistyölle tässäkin. Asetelmat ovat aikalailla selvät.

Mukavat Kiitoskahvit ja työ jatkuu…

Itse olen pohtinut myös omaa tilannettani. Olen ollut toistakymmentä vuotta kotikunnan tärkeimmillä päättäjän paikoilla niin valtuuston johdossa kuin hallituksenkin johdossa. Täytyy katsoa jos vaikka nyt olisi jonkun uuden aika ja uusien aika. Mutta ei mennä asioiden edelle. Itse en vastuuta ole tottunut pakoilemaan eli otetaan se mitä tarjotaan ja missä kokoomus minua tarvitsee. Mennään siis rauhassa eteenpäin.

Sirpa Hopearuoho ansaitsee erityisen ison kiitoksen vaalikampanjastamme ja Kuntavaalikahvilan pyörittämisestä. Olen harmissani että Sirpa joutui nyt sijaiskärsijäksi mm lääkäriasioista missä hän määrätietoisesti tehnyt työtä sen eteen että lääkärit Lopella säilyisi ja nyt saataisiin takaisin. Harmi, että tällä kertaa populismi ja huhujen levittely pimitti totuuden monessakin asiassa taakseen. Tästä sai kärsiä myös pudonnut kunnanhallituksen keskustalainen puheenjohtaja Marja Peltomäki kuin muutamat muutkin. Mutta kansa on puhunut ja siinä mielessä pulinat pois. Nyt vain arvostelijat ja puhujat ja lupaajat on syytä saada kantamaan vastuuta. Näin se demokratia toimii.

Kiitos vielä kaikille kiitoskahveilla käynneille. Yhdessä ja yhteistyöllä tästäkin jatkamme eteenpäin. Kokoomus tulee olemaan keskeisessä roolissa jatkossakin.

Nyt iltapalaa ja huomenna sitten pääsiäisen viettoon kohti Tahkovuorta.

….

Niin vielä tiedustelulainsäädännöstä lyhyesti. Itse toivon että rajusti muuttuneessa turvallisuustilanteessa ja ympäristössä muutos saataisiin voimaan mahdollisimman pian. Emme elä enää lintukodossa ja Pietari ja Tukholma toi terrori-iskut jo nurkan taakse. Enää ei voi sanoa että olisimme täälläkään turvassa ja vastaavaa voi tapahtua tänään tai huomenna meilläkin. Olemme vastuuttomia jos emme nyt anna viranomaisille muiden maiden viranomaisilla jo olevia keinoja estää ja ennaltaehkäistä iskuja. Toivon että tässä asiassa ei edetä niin että vasta pahimman jälkeen muutoksiin ollaan valmiita. Se voi nimittäin olla jo huomenna ja jos lainsäädäntö ei ole ajantasalla on tapahtuma anteeksiantamatonta. Minulla valmius tehdä päätös asap.

Kommentit