98e5 polttoainetta ei olla kieltämässä!

Blogi, torstaina 13.04.2017

Ilta-Sanomien jutusta lähti liikkeelle villi somehuhu, että hallitus olisi nyt sitten vuorostaan kieltämässä 98 oktaanista polttoainetta. Oikaistaan nyt huhu ja katkaistaan siltä siivet eli ysikasia ei olla kieltämässä.

LVM:stä sai tiedon että huhu on varmaan lähtenyt liikkeelle siitä, että vanha jakeluvelvoiteohjelma on tulossa päätökseen. Uusi jakeluvelvoiteohjelma on hallituksen hyväksymä helmikuussa. Aiemmassa asetuksessa on jo päätetty, että 98e5:tä on jaeltava suojalaatuna vuoteen 2018 asti. Tämän jälkeen 98e5:n jakelu toimii kysyntäperusteisesti, eli öljyala saa tietenkin jatkaa 98e5:n jakelua kuten aikaisemminkin ja tullee näin tekemäänkin kun on paljon autoja, moottoripyöriä, veneitä ja muita jotka tätä vaatii. 98e5 saatavuus tulee siis varmasti vähitellen jonkin verran harvenemaan sitä mukaa kun autokanta uudistuu. Ehkä joskus tulevaisuudessa ei tätä laatua enäö saa jok’ikiseltä vierekkäiseltä asemalta. Mutta mitään kieltoa ei ole siis tulossa!

Eli normaalia muutosta kun tarpeet muuttuvat. Uusiutuvien tarjonta tulee siis varmasti vastaavasti taas lisääntymään ja ehkä biokaasut ja totta kai sähköautojenkin jakeluverkko. Mutta totta kai jatkossakin huolehditaan varmasti siitä että vanhempiinkin menopeleihin ja muihin menovettä saa.

Kello 17.05 ja hetki sitten Tahkolle. Pieni pääsiäisloma täällä Vanajanlinnan hienossa Tahko SpaHotellissa tai huoneistoissa. Hieno paikka ja vain puolenpäivän ajomatkan päässä. Nyt mäkeen ja katsotaan jos vaikka vielä uimaankin 🙂

 

Kommentit