Lopen Kirkonkylän koulun oppilaita Eduskunnassa Entiset Timo Heinosen oppilaat innoissaan – opettaja haikeana

Uutiset, torstaina 17.05.2007

Kansanedustaja Timo Heinonen sai helatorstain aattona mieluisia vieraita, kun hänen entisen koulunsa Lopen Kirkonkylän koulun 5. ja 6. luokkalaiset vierailivat Eduskunnassa. Kuutisenkymmentä oppilasta opettajineen ja avustajineen saivat tiiviin perehdytyksen Eduskunnan arkeen ja pääsivät myös tapaamaan suosikkikansanedustajiaan. Tiukasta aikataulusta huolimatta päivää mahtui paljon.

Kirkonkylän koulun vierailu käynnistyi perusinfolla eduskunnan uudessa lisärakennuksessa. Pikkuparlamentin videosali täyttyi ääriään myöten kun loppilaiset pysähtyivät katsomaan eduskunnan esittelyvideot. Tiukan aikataulun ja eduskunnan kevätruuhkan takia ei kierros eduskunnan päärakennuksessa onnistunut, mutta turvatarkastuksen kautta oppilaat pääsivät kuitenkin seuraamaan suureen saaliin täysistuntoa ja entisen opettajansa uutta työtä.

– Kevään aikataulut ovat todella tiukkoja ja ryhmiä vierailee talossa päivittäin useita. Kaikkia ryhmiä ei voida päällekkäisyyksien vuoksi ottaa viralliselle opaskierrokselle, pahoitteli Heinosen eduskunta-avustaja Tiina Seppälä, mutta tästä huolimatta kokemus oli koululaisille mahtava.

Täysistunnon alkajaisiksi Heinonen ja Ben Zyskowicz kävivät tervehtimässä luokkaa yleisölehterillä ja kertoivat suuren salin käytänteistä ja historiasta.

– On hienoa, että lähetitte sieltä Lopelta meille tämän Timon tänne, hymyilytti Zyskowicz oppilaita.

Yksi oppilaista kyseli missä päin salia Tommy Taberman istuu ja hetken kulutta Heinonen järjesti yllätyksenä nuorelle miehelle tapaamisen Tabermanin kanssa. Kättä paiskattiin ja sitä harmiteltiin, että Tommy ei enää Uutisvuorossa kisaile.

– Tottakai tässä vierailuissa oli paljon erityistä. Olen näitä kuudesluokkalaisia muutamana vuonna myös opettanut ja seurannut kummankin luokan kasvua ykkösestä ylöspäin. Nämä ovat ihastuttavia juttuja, mutta haikeita hetkiä minulle, kertoi Heinonen.

Eduskuntavierailun jälkeen oppilaat ruokailivat Helsingin keskustassa ja liittyivät sitten koulun muiden oppilaiden joukkoon ja siirtyivät Kaupungin Teatteriin katsomaan musiikkinäytelmä Kaunotarta ja Hirviötä.

TS

Kommentit