Helsingin Sanomien gallup: Kokoomus on suurin puolue

Uutiset, sunnuntaina 20.05.2007

Ensimmäisen kerran HS-Gallupissa Kokoomus on nyt maamme suurin puolue. Eduskuntavaalien jälkeen Kokoomus on noussut suosituimmaksi puolueeksi ohi keskustan. Kokoomusta kannattaa nyt peräti 23,3 prosenttia suomalaisista. Kannatus on kasvanut maalisvaaleista siis prosenttiyksikön. Samaan aikaan keskusta on asemiaan 0,3 prosenttiyksikköä. Saman verran on laskenut SDP:n kannatus, joka oli mittauksessa 21,1 prosentti. Keskustan kannatus on nyt 22,8 prosenttia.

– Näyttää hyvältä. Tämä kertoo aika hyvin siitä mitä viestiä aidosti kentältäkin ihmisiltä tulee. Opintotukiuudistus ja opintorahan korotus on kerännyt paljon kiitosta ja palautetta. Perintöveron uudistus on saanut hyvän vastaanoton vaikka uudistusta onkin muutamalta taholta haluttu ehkä polittisista syistä moittia näkyvästi. Yleisesti hallitusohjelmasta on tullut hyvä palaute ja sinivihreään hallitukseen luotetaan. Odotukset ovat korkealla, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Tuoreimman gallupin mukaan keskusta on nyt siis puoli prosenttiyksikköä kokoomuksen takana. Muista hallituspuolueista vihreiden kannatus on hieman noussut ja Rkp:n hieman laskenut. Vihreiden kannatus on kyselyssä 8,9.

Opposition alamäki jatkuu

Tuore mielipidetutkimus vahvistaa SDP:n ja Vasemmistoliiton laskevan trendin jatkuvan. Vasemmisto-opposition kannatus on edelleen hiipunut. Oppositiopuolueista vain perussuomalaisten kannatus on kasvanut. Oppositiopuolueista vain Perussuomalaiset nousivat nyt ohi RKP:n ja KD:n maan kuudenneksi suurimmaksi puolueeksi.

Suomen Gallup haastatteli tutkimuksessa huhti-toukokuussa lähes 2 800 ihmistä. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

Kommentit