Lopen Kiitos Kahvi –tilaisuudessa kodintunnelmaa

Uutiset, tiistaina 27.03.2007

Kansanedustaja Timo Heinosen Kiitos Kahvi –tilaisuudet jatkuivat tiistai-iltana kotikunnassa Lopella. Ensimmäisen täysistuntopäivänsä jälkeen Heinonen sai Lopella lämpimän vastaanoton, kun paikallisen pankin kerhohuoneella odotti täysisali kunnan virallisesti ensimmäistä kansanedustajaa. Timo Heinonen oli silminnähden ilahtunut saamastaan vastaanotosta.

-Oli todellakin, kuin kotiinsa olisi palannut ja niinhän minä teinkin. Lopella on juureni, täällä olen kasvanut, saanut ensi kosketuksen politiikkaan ja tämä paikka on sydämessäni, totesi Timo Heinonen Lopen tilaisuuden jälkeen.

Kotikunnastaan Heinonen keräsi lähes kolminkertaisen äänimäärän toiseksi eniten ääniä keränneeseen ehdokkaaseen ja todennäköisesti ensimmäisen kerran historiassa kokoomus nousi Lopella suurimmaksi puolueeksi ohi kuntaa vuosikymmenten johtaneen keskustan. Kokoomusta äänesti Lopella Heinosen myötä 30,1 prosenttia äänestäneistä, kun keskusta sai nyt tyytyä 28,4 prosentin kannatukseen. Lisäksi Heinonen keräsi yksin kokoomuksen äänistä Lopella peräti 87,6 prosenttia.

– No näitä lukuja ei nyt voi tietenkään verrata yksyhteen. Mutta saamani 1114 ääntä kotikunnasta on uskomattoman kova saavutus ja osoitus siitä, että työtäni täällä arvostetaan. Uskoisin, että myös ylipuolue rajojenkin. Toivon, että tämä tulos kertoo siitä.

Lopen Kiitos Kahvi –tilaisuudessa kunnan ensimmäistä omaa kansanedustajaa kävi onnittelemassa mm. Heinosen entinen ala-asteen opettaja, kunnantalon työntekijöitä, lapsuuden pihapiirin naapureita, lapsuuden ja kouluaikojen ystäviä ja tuttuja, ihmisiä ylipuoluerajojen ja paljon loppilaisia eri ikäisiä ja eri puolilta laajaa kuntaa. Lopelta on tosin aiemmin eduskunnassa ollut kansanedustaja, mutta koskaan ennen ei loppilainen ole noussut eduskuntaan omasta vaalipiiristään loppilaistenkin tuella. Edellinen loppilaiskansanedustaja nousi eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

– Tunnelma oli sellainen mikä sai todellakin liikuttumaan. Paljon minulle tärkeitä ihmisiä eri vaiheista elämääni. Sellaisia vanhoja tuttujakin, jotka ovat aikanaan hieman varmaan joutuneet kovistelemaankin pikku-Timoa. Tuntui hyvälle. Paljon rakkaita muistoja tuli mieleen ja hyviä oppeja ja neuvoja sain, totesi Heinonen.

Kiitos Kahvi –tilaisuudet saavat jatkoa jo ensi viikon maanantaina kun ohjelmassa on vastaava tilaisuus Hausjärven Oitissa Serafiinassa.

Kommentit