Lopen kesän superviikonloppu.

Blogi, perjantaina 05.07.2013

Lopelle kannattaa tulla aina, mutta nyt tulevana viikonloppuna ehdottomasti. Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on tänäkin suvena todellinen Lopen kesän superviikonloppu. Tapahtumakalenteri on pullollaan erilaista ohjelmaa ja nähtävää ja koettavaa riittää.

Perinteikkäät Perunnankukkapäivät Lopen torilla on uuden loppilaisen perunan juhla. Lauantaina 6.7. klo 8-14 markkinat Lopen torilla ja sen maan parhaan uuden perunan lisäksi tarjolla myös paljon muutakin markkinahumua. 

Samalla retkellä kannattaa ehdottomasti tulla myös kymmenensille Krouvin Kyläpäiville. Joentaan 100-vuotias kyläkoulu isännöi tapahtumaa tällä kertaa ja kaksipäiväiset kyläpäivät avaa entinen kylänasukas Markku Pölönen lauantaina klo 12. Tapahtuma alkaa jo aamusella kello 10 ja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina kumpanakin päivänä aina kello 15 asti.

Ja mahtuu samaan viikonloppuun vielä Sajaniemen Taidemäen kesäteatterinkin esitykset Arto Paasilinnan kovasta huumorista. Näytelmänä tänä kesänä Suloinen Myrkynkeittäjä. Ja tanssimaankin pääsee ainakin Vojakkalan Lavalla Raimo Turtiaisen ja Poikien tahdein. Ja tässä vain osa kesä-Lopen tarjonnasta tältä viikonlopulta. Kohteitahan täällä riittää Villa Vesperin kesänäyttelystä Marskin Majaan ja Kalamyllystä Savi-Heinä Puotiin ja vaikkapa Heikki Mikkolan Suoramyyntitilaan.

Tulkaahan Lopelle ja kahvitkin tarjoan kun hihasta tulette nyppäämään jos satumme törmäämään. Kesällä Loppi on parhaimmillaan ja talvellakin erinomainen.

Nyt kuitenkin vielä perjantai. Se on täällä monelle vapaaehtoiselle rakentamispäivä. Tapahtumat tarvitsevat lukuisia talkootunteja ja satoja talkoolaisia. Heille näistä tapahtumista kuuluu suurin kiitos ja kunniakin. On enemmän kuin arvokasta, että yhdistykset ja seurat tällaisia tapahtumia järjestävät. Saamme olla heille kiitollisia ja nauttia vaan.

Niin ja tänään illalla hyvä kohde on muuten myös satoja vuosia vanha Syrjän Tupa Lopen Järventakana. Aino Kallaksenkin kesäpaikkana toiminut tupa tarjoaa tänään runoja. Olli Saarsalmi esittää runoja Syrjän vanhassa tuvassa ja illan aiheena; Suomi rakentaa.

Ja ettei olisi liian helppoa valita niin jo tänään illalla on tarjolla haitarimusiikkia Lopen torillakin klo 19-21 virtuoosi Tapio Rannamaan vikkelin sormin ja Karaoke-tanssit Pilpalan Liitontalolla ja koko perheen teatteri-ilta Läyliäisten Olohuoneessa.

Eikun valkkaamaan, sanoi entinen mies.

Kello 22.33 ja päivä paketissa. Ukkoset eivät tänne Kanta-Hämeen eteläisiin tulleet. Muutama sadepisara vain ja muuten upean lämmintä ja kesäistä. Se olikin hyvä päivä moottorisahapuuhille ja pihatöille muutenkin. Päivä siis rauhallisissa merkeissä niin kuin lomalla pitääkin.

Huomenna sitten Lopen Kesän Superlauantai. Nähdään kesätapahtumissa joita siis todellakin riittää.

 

 

Kommentit