Lopen Ampumarata laajenee ja kehittyy kohti juhla SM-kisoja – Tänään radalla loppilaisten tuplavoittoa Skeetin Suomenmestaruuskisoissa

Blogi, sunnuntaina 22.07.2018

Lopen Ampumaurheilukeskuksesta tai meille loppilaisille, kun perusvaatimattomia olemme, Lopen Ampumaradasta on rakentunut parissa kymmenessä vuodessa yksi maamme parhaista ampumaurheilunpyhätöistä. Radan ovat rakentaneet talkoilla muutamassa aallossa loppilaiset metsästäjät ja reserviläiset ja reserviupseerit yhdessä ampumaurheilijoidemme kanssa. Vetovastuu jättiurakasta on ollut koko radan historian Kari Kuparisella ja hänen johdolla rata valmistautuu nyt myös kohti Suomen Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuoden Suomenmestaruuskisojakin. Kyseessä on samalla tuplajuhlat, kun samaan aikaan sataa vuottaan juhlii myös seutukuntamme asevalmistaja Sako.

Mestarin tyylinäyte! Eetu Kallioinen pudotteli kotiradallaan kiekkoja Suomenmestaruuden arvoisesti!

Kaksi loppilaista Skeeti SM-palkintopallilla! Eetu Kallioinen Suomenmestari ja hopeaa Timi Vallioniemelle! Kovia poikia!

Kaisa Kurki nähtiin jälleen naisten finaalissa. Tällä kertaa sijoituksena SM5.

Ja Lopen Ampumarata tarjosi jälleen upeat puitteet Skeetin SM-kisoille ja nyt rataa laajennetaan kohti vuoden 2021 Suomen Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlakisoja.

Juhlavuoden 2021 kisat vaativat radaltamme yhä enemmän ja siksi alueelle rakennetaan nyt koko ajan pääasiassa loppilaisten metsästäjien ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen tekijöiden kanssa lisää ratoja. Iso urakka etenee aikataulussa ja varmasti kaikki on kunnossa hyvissä ajoin metsästäjien suurkisoja.

Lopen Ampumarata antoi loistavat puitteet jälleen SM-kisoille ja vuonna 2021 on sitten vuorossa Suomen Metsästäjäliiton lajien suuret juhla-SM-kilpailut!Hieno ampumaratamme on myös kasvattanut huippuampujia ja myös heille oman seuran eli Ala-Hämeen Ampujat. A-HA tänään isännöikin radalla ammuttuja skeetin SM-kisoja ja puitteet ja järjestelyt olivatkin viimeisen päälle. Ja vielä tätäkin hienompi oli kotikisojen tulos, kun miesten kisassa saatiin loppilainen tuplavoitto. Vielä nuorten sarjoissakin ampuva Eetu Kallioinen ampui miesten Suomenmestariksi ja SM-hopealle ampui upeaan vireeseen viikonlopun aikana päässyt Timi Vallioniemi. Hurjasti onnea nuorille miehille!

Naisissa loppilainen Kaisa Kurki pääsi mukaan myös finaaliin, mutta tällä kertaa kaksi aiempaa SM-pronssia eivät saaneet kolmatta kaverikseen vaan Kaisan oli tyytyminen nyt vitossijaan kovassa finaalissa.

Mutta upea päivä radalla osoitti sen, että silloin kun urheilupaikat ovat kunnossa niin silloin myös lahjakkuudet pääsevät kasvamaan mestareiksi. Ja näiden nuorten miesten urat ovat vasta alussa ja jos kaikki menee putkeen niin ei kaukana ole ensi olympialaisistakaan jälleen loppilaisedustus. Tsemppiä pojille jatkoon ja myös Kaisalle ja muillekin ampujille!

Kiitos vielä kerran Ala-Hämeen Ampujien kisojen tekijöille ja järjestäjille. Teette hienoa työtä ja myös upeaa pr:ää Lopen kunnallekin.

….

Kartanoputiikki Punaisentuvan Kesätapahtuma

Päivällä kävimme myös Leppälahden Kartanoputiikki Punaisen tuvan kesäpäivillä. Aikanaan sain kunnia pitää avajaispuheen Kartanoputiikilla ja vuosien aikana paikasta on kehittynyt yksi kotikuntamme ylpeydenaiheista. Virpi Kassarin johdolla vanhan kartanon pihapiiriin on syntynyt ainutlaatuinen butiikki ja nykyisin siellä käydään bussilasteittain ympäri Etelä-Suomen ostoksilla ja myös erilaisissa teemapäivissä ja -illoissa missä usein mukana myös mm. muotiasiantuntija Leena Sarvi ja monet muut. Paikalla on muuten mielenkiintoinen yhteys myös Marsalkka Mannerheimin metsästysmajaankin tai sen historiaan ja tuota historiaa hieman avasin ja myös Marsalkan visiittiä Leppälahdessa hahmottelin tuossa avajaispuheessani. Puheeni löytyy myös Kartanoputiikki Punaisen tuvan kotisivuilta. Kappale hienoa maamme historiaa.

Kartanoputiikilla tänään siis perinteinen kesäpäivä ja paljon nähtävää ja ostettavaa. Musiikista vastasi maanmainio Käsityöläiset Mica Ikosen johdolla ja päivä huipentui upeaan muotinäytökseen missä mukana nähtiin myös kollegani Susanna Koski ja Lopen edellinen kunnanjohtaja Karoliina Frank’kin. Hieno tapahtuma ja upeaa pr:ää tämäkin myös koko kunnallemme. Kiitos Virpi ja Leena ja kaikki tekijät.

Niin ja samassa pihapiirissä muuten toimii myös talon nuorenisännän Erlandin Lopen Enduro. Upeat enduroreitit kiertävät Lopen kauneimpia maisemia ja nykyisin kartanolla palvelee ajajia myös juuri saneeratut uniikit saunatilat. Kannattaa tutustua! Lisää siis tästä hienosta jutusta: http://www.lopenenduro.fi/.

Antoisa lomapäivä takana. Ei tarvinnut tänäänkään mennä merta edemmäksi kalaa.

 

Kommentit