Lopella juhlittiin olympiafinalisti Eetu Kallioista – Lopen Ampumaurheilukeskus nimesi uuden haulikkopaviljongin Eetulaksi

Blogi, tiistaina 17.08.2021

Lopen Ampumaurheilukeskuksessa juhlistettiin tänään loppilaisen ampujan Eetu Kallioisen olympiamenestystä. Samalta radalta ampumisensa aloittanut ja siellä myös nykyisin harjoitteleva Kallioinen ampui Tokion olympialaisissa vahvasti ja oli lähellä nousta jopa mitalikorokkeelle. Se jäi nuoren 22-vuotiaan skeet-ampujan ensimmäisissä olympialaisissa yhden pudotetun kiekon päähän, mutta olen varma, että nämä todellakin olivat Eetun ensimmäiset olympialaiset, mutta eivät todellakaan viimeiset.

Meet & Greet Eetu Kallioinen -tapahtuma onnistui hyvin ja väkeäkin tuli kivasti paikalle vaikka vettä hieman vihmoikin. Tapahtumassa Lopen kunta onnitteli ja muisti Eetua erikoispalkinnolla ja myös Ampumaurheiluliitto, Sako ja Beretta sekä Ala-Hämeen Ampujat onnittelivat Eetua. Huipennuksena Lopen Ampumaratayhdistys nimesi vielä Kari Kuparisen johdolla haulikkopuolen uuden rakennuksen Eetulaksi. Kiitos kaikille osallistujille ja ennen muuta tapahtuman tekijöille Lopen kunnan liikuntatoimesta ja vapaa-aikatoimesta ja ampumaradan puolelta. Ja iso kiitos tilaisuuden jälleen ammattitaidolla juontaneelle ja vetäneelle Markku Savolaiselle!

Karsinnassa Eetu oli Tokion skeet-radalla vakuuttava ja ampui varmasti kuuden parhaan finaaliin. Myös finaali eteni hienosti kahta pientä virhettä lukuunottamatta, mutta niistäkin huolimatta Eetu lukeutui ehdottomasti kisojen suomalaisiin menestyjiin ja osan mielestä myös yllättäjiin. Meille Lopella Eetun menestys ei tullut yllätyksenä ja täytyy sanoa, että rehellisyyden nimissä itsekin odotin, että debyytti-olympialaisista olisi se mitali tullut ja jopa olympiakultaakin.

Alkukesästä Eetu ampui jo aiemmin skeetin Euroopanmestaruuspronssille ja sitä juhlistimme Lopella Eetun ja läheisten tukijoiden kanssa kunnantalolla kakkukahvilla ja stipendillä. Tänään sitten järjestimme Eetun toisessa ”kodissa” Lopen Ampumaradalla Meet & Greet Eetu Kallioinen -fanitapahtuman olympiamenestyksen kunniaksi. Eetu ei torijuhlia halunnut ja niin mekin ajattelimme, että niiden aika on sitten, kun mitali tai pokaali on taas matkassa. Nyt järjestimme tapahtuman missä kaikki pääsivät näkemään Eetun ammuntaa, loppilainen urheilumies isolla U:lla Markku Savolainen haastatteli ampujaamme ja luonnollisesti Eetua myös muistimme. Tällä kertaa halusimme tehdä Eetulle lahjan, josta hän pääsee nauttimaan haluamiensa ystävien ja läheisten kanssa. Loppilainen Valkeaveden Jalolautta on varattu Eetulle nyt hänelle sopivana aikana esimerkiksi ensi kesänä yksityiskäyttöön ja lautalla on myös grilli kuumana ja kokki paikalla. Ja totta kai lammen ainoassa saaressa odottaa paljut ja sup-laudat jne. Tällainen hieman rentouttavampi oli tämänkertainen lahjamme ja näytti olleen Eetun mieleen.

Lopen Ampumaratayhdistys puheenjohtaja Kari Kuparisen johdolla muisti ja onnitteli myös Eetua. Haulikkopuolelle rakennettu uusi kahvio- ja huoltorakennus nimettiin samalla Eetulaksi ja talo sai seinäänsä myös olympiarenkaat, muistoksi kesän 2021 kovasta tempusta. Tämä muistaminen yllätti Eetun täydellisesti ja on kyllä hienoa, että muisto jää tällä tavalla myös puheessa ja radan arjessa elämään. ”Eetulassa siis tulee tapahtumaan jatkossa monenlaista” ja ”Eetulassa juodaan myös kahvia” jne.

”Nähdään siellä Eetulalla”

Myös Eetun asemerkki Beretta ja sen tytäryhtiö Sako onnittelivat ampujaa toimitusjohtaja Raimo Karjalaisen johdolla ja myös Eetun ampumaseura AHA onnitteli tähteään Timo Sunin johdolla. Ja myös Suomen Ampumaurheiluliitto oli juhlistamassa olympialaisten parasta ampujaansa valmennuspäällikkö Henna Torpon johdolla. Ja totta kai tärkeimpänä Eetun läheisiä omasta perheestä ja lähipiiristä ja myös hyvin faneja ja muuta väkeä. Eetulan edustan teltalle olikin Lopen Kunta ja Ampumaratayhdistys laittaneet tarjolle munkkikahvit.

Ja kun radalla olimme niin totta kai myös Eetun näytösammunnan lisäksi myös kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan ampumista  SimWay Hunt -ampumasimulaattorilla. Vaikka sää ei nyt tämän kesän paras ollutkaan niin me viihdyimme ja hymyä radalla riitti.

Muutama tunnelmakuva vielä illan Meet & Greet Eetu Kallioinen tapahtumasta. Tässä onnittelemme Lopen kunnan puolesta Eetua kunnanhallituksen puheenjohtajan Asko Niemelän ja kunnanjohtaja Mikko Salmelan kanssa.

Kiitos ennen muuta Eetulle! Ja Eetun äidille ja isälle!

Annetaan kiekkojen putoa jatkossakin!

 

 

Kommentit