Lilli Lindblom Riihimäen lukiosta työelämään tutustumassa eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 08.04.2016

Riihimäen lukion toisen vuosikurssin opiskelija Lilli Lindblom oli tulossa suorittamaan työelämään tutustumista eli tet:iä kansanedustaja Timo Heinoselle, mutta hänen ollessa valtiovarainvaliokunnan vierailulla Etiopiassa ja Tansaaniassa, Lindblom siirtyi Timo Heinosen avustaja Kati Kokkosen tettiläiseksi.

Riihimäen lukion tet kesti kolme päivää (6.4-8.4.2016), joihin kuului tutustumista tiloihin, eri ammattien toimikuvaan ja ylipäätään eduskunnan toimintaan ja tapoihin. Tutuiksi tulivat muun muassa eduskunnan kirjasto, lehtisali, työtilat ja eduskuntaravintola.

Lilli Lindblom lukemassa Hufvudstadsbladet:ia lehtisalissa.

Lilli Lindblom lukemassa Hufvudstadsbladet:ia lehtisalissa.

Keskiviikkona ja perjantaina Lindblom pääsi myös kuuntelemaan avustajabrief:iä sekä täysistuntoa ja torstaina kyselytuntia.

–On ollut mielenkiintoista olla kuulemassa puheita ja välihuuteluja paikan päällä, ja sitten illalla lukea netin keskustelu- ja uutispalstoilta kyseisistä istunnoista. Tästä sai aika täysvaltaisen kuvan ja samalla oppi vielä enemmän mediakriittisyydestä, toteaa Lindblom. Paljon oppi myös lounaalla muiden avustajien ja tettiläisten kanssa. Sai erilaisia mielipiteitä ja aatteita poliittisista asioista, ja näkökulmia joita ei itse ollut edes välttämätä ajatellut, jatkaa Lindblom.

12935323_10208100845212411_232730127_n

Lilli Lindblom parvella odottamassa kyselytunnin alkamista.

Torstaina Lindblom pääsi myös tutustumaan ryhmäkanslian tiloihin ja muun muassa poliittisen sihteerin Antti Vesalan, johdon sihteerin Marjukka Kuuselan ja toisen poliittisen sihteerin Lauri Katteluksen työkuvaan.

Päivittäin Lindblomin työnkuvaan kuului myös Timo Heinosen kotisivujen ja kalenterin päivitys. Myös avustajilla riittää tehtävää koko työpäivän, ja välillä työpäivän ylikin. Tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. – Oppi ymmärtämään, kuinka paljon kansanedustajilla on kokouksia, tapaamisia ja edustustehtäviä. Kerkiävätkö he ikinä olla kotona, ihmetteli Lindblom nauraen.

Lindblomin koulu jatkuu kevääseen ja syksyllä koittaakin ensimmäiset ylioppilaskirjoitukset. Työelämään tutustuminen eduskunnassa oli Lindblomille silmiä avaava kokemus ja hän kertookin harjoittelun jäävän mieleenpainuvaksi. Ken tietää, vaikka näkisimme Lindblomin politiikan parissa enemmänkin lähivuosina.

12957239_10208100843292363_382045392_n

Ben Zyskowicz liittyi lounaskeskusteluihin ja kuvassa vasemmalla Ville Virkkusen tettiläinen Patrik Haverinen.

Kommentit