”Metsänpoika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston…” – Kari Kuparinen Lopen Vapun juhlapuhujana

Uutiset, maanantaina 04.04.2016

Yhdeksännen kerran järjestettävän Lopen Vapun juhlapuhujana kuullaan tänä vuonna pitkään mm. Lopen Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtajana toiminutta Kari Kuparista. Sakolla yli 40-vuotisen työhistorian jo tehnyt Kuparinen on intohimoinen metsämies ja metsästäjä ja tämänvuotinen puhe käsitteleekin metsästys ja eränkäyntiä Lopella. Senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle Lopen kirkonmäellä kokoonnutaan 1.5.2016 hieman normaalia myöhemmin kello 11.30 sunnuntain kirkonmenojen takia.
lopen vappu
– Lopella on pitkä perinteet metsästyksessä tietenkin jo sieltä lähtien kun tänne aikanaan ensimmäiset ihmiset jääkauden jälkeen tulivat. Kuulemme varmasti Yli-Melkon Abraham Bergrenin ajoista tarinoita aina viimeisen karhun ampuneen Kaarlo Skogbergin kautta tähän päivään ja nykyaikaiseen riistanhoitoon. Ja ei varmasti tässäkään aiheessa voida ohittaa kuuluisinta kesäloppilaista Marsalkka Mannerheimiä metsästysmajoineen. Kari Kuparisella on valtava kokemus metsästäjänä ja itsekin odotan puhetta innolla, totesi kansanedustaja Timo Heinonen joka aikanaan perinteen Lopella laittoi liikkeelle.

Lopen Vapussa ovat aiemmin puhuneet Hannele Yrjö-Koskinen, Ahti Gåpå, Tarja Toivonen, Pekka Perko, Risto Nurmi, Seppo Kuparinen, Karoliina Viitanen ja Antti Koskimäki.

Kirkonmäelle esiintyy jokavuotiseen tapaan tänäkin vuonna Timotei- kuoron laulajia ja mukaan kutsutaan niin kaikki loppilaiset kuin vapaa-ajanloppilaisetkin. Tilaisuuden avaa Lopen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Seppälä. Myös kauempaakin Lopelle ollaan tervetulleita juhlistamaan vappua, suomalaisen työn, kevään ja ylioppilaiden juhlaa.

Kommentit