Liikenneministeri Paula Risikko ja kansanedustaja Timo Heinonen Lahdessa: ”Malmin Lentokentän tulevaisuus puhuttaa”

Uutiset, tiistaina 17.02.2015

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko ja kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistuivat tiistaina 17.2.2015 Lahdessa Kokoomus Kuuntelee tilaisuuteen. Kauppakeskus Trion Sinuhen Kahvilassa järjestetty tilaisuus keräsi paikalle hyvin väkeä ja monella oli terveisiä suoraan ministerille ja kansanedustajallemme.

10153651_10153116468111670_1141071182228642608_n 10942567_10153116469366670_378027983088175403_n– Tänään keskustelutti aika paljon Malmin Lentokentän tulevaisuus. Asia siis kuuluu liikenneministerin tehtäkenttää ja itse olen tehnyt aiheen parissa myös pitkään työtä. Myös kotikuntani Lopen Räyskälän Lentokentän Airpark-hanke nivoutuu tähän kokonaisuuteen, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen junasta paluumatkaltaan Helsinkiin.

Heinonen toimi aikaan pitkään myös Suomen Urheiluilmailuopiston hallituksessa ja sitäkin kautta myös Malmin lentokenttä tuli tutuksi.

– Meille tuotiin Malmin ystävien toimesta terveisiä siitä, että kentän kohtaloa pitäisi vielä miettiä. Itse olen samaa mieltä. Malmin kentän arvo kasvaa tulevaisuudessa ja olen varma, että toimintaa riittää muillekin kentille vaikka Malmi jatkaisikin. Ja tosiasia on sekin, että Helsingissä kyllä tilaa riittää asumiselle muutenkin. Ei tätä aluetta siihen tarvita ja kaupunkilentokenttänä tällä alueella on paljon suurempi arvo koko maamme kilpailukyvyllekin, pohti Heinonen.

Lahden Kokoomuksen järjestämässä Kokoomus Kuuntelee tilaisuudessa keskusteltiin myös kunta-asioista ja myös Päijät-Hämeen suurista liikennehankkeista.

– Kyllä Lahden eteläinen ohitustie nousee vahvasti esille ja sen eteen on jo tehtykin työtä. Olisi tärkeää saada vilkas tie pois kahden kaupungin keskustasta.  Kärkihankkeita ovat Päijät-Hämeessä tämän Lahden eteläisen kehätien lisäksi laajemmin itä-länsi- suuntaisen liikenteen kehittäminen Valtatie 12:n osuudella. Myös Valtatie 24 Lahden ja Vääksyn välillä ei suorituskyvyltään vastaa nykyisiä liikennemääriä. Näitä nyt tärkeää viedä eteenpäin.

Heinonen totesi, että Hämeessä on isoja liikennehankkeita useita ja myös Valtatie 2:lla on huolehdittava Helsinki-Forssa –välisen tieyhteyden peruskorjauksen loppuunsaattamisesta sekä koko Hämeen aluetta palvelevien Kymppitien ja Kantatie 54:n kehittämisestä.

– Matka Lahteen kesti yli kaksi tuntia Pendoliinolla. Eli vaikka rata oli hyvä niin VR:n kalusto takkuaa. Ja junassa kun toista tuntia vain paikallaan istuimme ja odotimme niin tätä yhteyttä enemmän käyttävät kertoivat ongelmien olevan liian yleisiä. Myös tällaisiin asioihin on syytä liikennepuolella kiinnittää huomiota, kertoi Heinonen.

Kansanedustaja Timo Heinonen jatkoi Lahdesta vielä takaisin Helsinkiin. Vaalikauden loppuminen pitää kansanedustajan kiireisenä ja päivät venyvät pitkiksi.

– Töitä tässä vielä riittää ja ne on tehtävä huolella nyt valmiiksi ennen kuin käännetään katsetta sitten vaalikampanjaan. Tänään eduskunnassa päätettiin vielä lisätä myös täysistuntojakin, että saamme asiat vietyä kunnolla maaliin, kertoi Heinonen.

 

Kommentit