Liikenneministeri Anne Berner tutustui HF-Autohuoltoon ja Hämeen teihin

Uutiset, torstaina 17.05.2018

Liikenneministeri Anne Berner (kesk) vieraili keskiviikkona Hämeessä Riihimäen seudulla kollegansa kansanedustaja Timo Heinosen (kok) kutsumana. Päivän aikana ministeri tutustui Riihimäellä HF Autohuoltoon ja myös Hämeen teihin. Vierailupäivä päättyi Lopen Shellin kahvitilaisuuteen kantatie 54:n varrella illansuussa.

-Päivän anti oli erinomainen. Saimme hyvän katsauksen suurten jättirekkojen rakentamiseen ja huoltoon, mutta myös viestit tienpäältä niin siviiliautoilijoilta kuin kuljetuspuoleltakin, kertoi seuraavana aamuna vierailun järjestelyistä vastannut Timo Heinonen.

HF-Autohuolto aloitti toimintansa 1990-luvun alussa ja muutamassa vuosikymmenessä yrityksestä on kasvanut alallaan jopa tiennäyttäjä. Yrityksen toimitusjohtaja Harri Frankberg esittelikin yrityksen muun johdon kanssa mielellään kuljetuspuolen uusinta uutta ja myös yrityksen tuoreimpaa laajennusinvestointia.

-Pystymme tässä uudessa hallissa huoltamaan myös pisimmät rekat yhtenäisenä. Tämä hollantilainen nosturi on Suomen pisin ja pystyy nostamaan rekan kokonaisena huolettavaksi, kertoi Harri Frankberg ja vielä uutuuttaan kiillellyt nosturi sai kasteensa ministerivierailun kahvipöytänä.

-Varmaan se nyt tunnetaan sitten Annena, totesi Heinonen ja kertoi ministeriä myös kiinnostaneen HF-Autohuollon hyvä ja tuloksekas yhteistyö ammattikoulu Hyrian kanssa.

Riihimäellä HF-Autohuollon halleissa huolletaan erityisesti Volvon rekat, mutta myös muiden kuorma-autojen huolto yrityksessä onnistuu kuten myös samassa hallissa katsastukset ja myös konttien huollot. HF-Autohuolto rakentaa myös nykyisin uudet tilatut Volvon rekat Riihimäellä Mattilanpellolla.

Tiekatselmuksen tarkoitus ei ollut esitellä tai nostaa esille vain tiettyjä yksittäisiä teitä vaan laajemminkin huoli valtion pienempien teiden kunnosta. Esillä vierailun aikana olikin mm. Hausjärven Puujaantien ja Vojakkalasta kohti Tammelaa Portaan kautta vievä tie. Ministeri Berner pääsi myös katsomaan Lin-Carin johdolla Mustajoentietä ja Hirvijärventietä joita on viimeviikkoina yritetty korjata rajun kevätroudan, mutta myös pitkän heikkotasoisen ylläpidon ja kunnossapidon takia.

-Nämä tiet kaipaavat vielä pintamateriaalia, että renkaat kestäisivät ja myös teiden ylläpitolanaukset olisi mahdollisia. Nyt Pasi Tarkkala kertoi, että yksin näillä kahdella tiellä heidän koulubusseista 23 rengasta.

Tiekatselmuksen jälkeen Heinonen järjesti vielä liikenneministerin kanssa kyselytunnin Lopen Shellin kahvilassa. Shellin uusi yrittäjäpariskunta oli laittanut kahvia ja munkkeja tarjolle ja väkeä olikin kahvila ja terassikin täynnä.

– Keskustelussa esille nousi odotetusti nämä tieasiat, mutta myös ulkomaisen raskaanliikenteen tiemaksut, ajo-opetus ja laajakaistayhteydetkin, kertoi Heinonen.

Myös Lopen uusi kunnanjohtaja Mikko Salmela oli paikalla ja toi ministerille listauksen Lopen ajankohtaisista liikennehankkeista. Myös Riihimäellä kaupungin tekninenjohtaja Jouni Lehtonen nosti esille myös kaupungin asemanseudun kehittämisen ja muut liikennehankkeet.

-Kyllä tämä päivä varmasti tehtävänsä täytti. Kiitosta tuli runsaasti ja ennen muuta ideoita ja palautetta. Oli kiva myös huomata, että kahvitilaisuuteen oli tullut väkevä kaikista naapurikunnista, mutta aina myös Mäntsälää myöden. Aiheet siis todellakin kiinnostivat ja puhuttivat, totesi Timo Heinonen.

 

 

 

 

Kommentit