Launosten Koulun oppilaita Timo Heinosen vieraana eduskunnassa

Uutiset, keskiviikkona 23.04.2014

Kansanedustaja Timo Heinonen sai isännöidä keskiviikkona 23. huhtikuuta Launosten Koulun isompien oppilaiden ryhmää eduskunnassa. Vierailu oli sovittu jo alkuvuodesta kun Heinonen kävi itse kotikunnassaan Launosten koululla Kansanedustajat kouluissa -teemaviikon aikana. Vastavierailulla palattiinkin tammikuisiin keskusteluihin, mutta tutustuttiin ennen muuta eduskuntaan rakennuksena.

– Sovimme monen koulun kanssa vastavierailun tänne eduskuntaan luokkaretkiaikaan. Aika monta luokkaa käykin tässä kevään aikana ja nyt olemme jo sopineet muutaman vierailun syyslukukaudellekin, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Launosten Koulun yläluokkien oppilaat olivat matkassa opettajiensa kanssa ja iso ryhmä jakaantuikin kolmelle eri oppaalle eduskuntatalossa. Heinonen itse oli mukana yhden ryhmän opaskierroksellakin, mutta tapasi sitten kaikki oppilaat vielä istuntosalin lehtereilläkin.

– Keskusteluissa oli esillä nyt pääasiassa päätöksenteko täällä talossa ja aika paljon koululaisia kiinnosti myös hienon talon yksityiskohdat ja totta kai jännittävä pysähtymätön Paternoster-hissi, kertoi Heinonen.

Vierailun aikana koululaiset tapasivat myös muutaman muunkin kansanedutajan. Heinonen pysäytti käytävällä hetkeksi oppilaita jututtamaan mm. SDP:n Tarja Filatovin ja myös Antti Kaikkonen jututti koululaisia.

– Tässä kevään aikana vielä aika monta luokkaa on tulossa taloon luokkaretkillään. Olen yrittänyt kaikille hetken myös omaa aikaani valiokuntien kokousten välissä irrottaa. Nämä ovat hirveän antoisia myös minulle itsellenikin, totesi Heinonen.

Kommentit