Lauantaina, 22.02.2014

Blogi, lauantaina 22.02.2014

Aikainen herätys Mikkelissä. Tämä viikonloppu menee yli kymmenenvuotisen perinteen mukaan täällä töissä ja vuosi toisensa jälkeen kutsu seuraavaksi vuodeksi on esitetty aina edellisen kilpailun päättyessä. Tänään siis jatkuu SM Vaakunaralli joka on yksi niistä tapahtumista Suomen MM-rallin rinnalla jotka olen luvannut hoitaa vuosittain. Pidetään siis vanhaan motorsport-työhön vähän tuntumaan ja autetaan kavereita isojen tapahtumien teossa. Ja onhan tämä sen lisäksi vielä mukavaakin.

Nyt aamupalalle ja sitten päivän ohjelmaan. Tänään mennään moottoriurheilun parissa reilusti ympäri kellon. Hanaa.

Eilen iltapäivällä soitelin vielä ystävälleni Martti Paloheimollekin. Tänään nimittäin arvostamani, varatuomari Arvi Paloheimon hautajaiset. Arvi teki mittavan elämäntyön seutukunnallamme ja laajemminkin. Hänelle tänään osoitamme suurta kiitollisuutta ja kunniaakin. Olisin halunnut ehdottomasti olla paikalla saattamassa Arvia viimeiselle matkalleen ja vielä loppuviikosta yritimme löytää korvaajaa minulle tänne Mikkeliin. Sellaista ei tällä kertaa löytynyt ja lupauksesta ja sovitusta oli minun pidettävä kiinni. Tosin tiedän, että Arvikin olisi nimenomaan arvostanut sitä, että se pidetään mitä luvataan. Oma viimeinen muistoni pidemmästä keskustelusta on vuodelta 2007. Istuimme Paloheimo-konsernin kauniissa Riihimäen pääkonttorissa. Keskustelussa oli kampanjani eduskuntavaaleissa ja muistan Arvin neuvot ja ohjeet. Ja tarkat ennen muuta minua mittailevat kysymykset ja katseetkin. Yksi arvokas muisto ja ohjenuora tähänkin työhöni.

Kiitos ja kunnia vielä Arville. Ja syvä osanottoni suureen suruun. Muistaen kuitenkin, että Arvin perintö ja elämäntyö ei katoa mihinkään. Ja viimeisenä suurena työnä merkittävät historiateokset Paloheimon suvun vaiheista ja käytännössä koko Riihimäen seudun rakentumisesta.

Olen ajatuksissani paikalla.

Nyt töihin.

Kello 19.22 ja hieno päivä takana täällä Mikkelissä. Juuri myös Olympialaisten jääkiekon pronssipeli päätökseen ja Suomelle 5-0 voitolla USA:sta pronssia. Hieno lopputulos vaikka kirkkaintakin haettiin. Ja näihin tunnelmiin päättynee myös Teemu Selänteen olympiaura ja hienolla tavalla päättyykin.

Mikkelissä myös upea SM-ralli. Voittoon kukapas muu kuin Juha Salo ja hienoa taistelua myös kaksivetoisten puolella. Nyt SM-sarjamme elää jälleen hienoa nousukautta ja uusi nuoria kuljettajia koko ajan lisää. Upea juttu. Mutta vielä illan palkintojenjako hoidettavana eli päivä jatkuu. Ja katsotaan jos sitten vielä yöllä ajelisin takaisin kotiin Hämeeseen Lopelle.

 

Kommentit