Lauantai, 31.05.2008

Blogi, lauantaina 31.05.2008

”Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks’ luopi,
sen kutsuu elohon.

Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs’, Jumala,
ihmeitäs’ julistaapi
se vuosi vuodelta.

Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes’ kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.”

Kolmodin virsi numero 571; Suvivirsi kajahtaa tänään jälleen monessa kirkossa ja vielä useammassa koulussa. Koululaiset päättävät tänään kouluvuotensa ja kirmaavat ansaitsemalleen kesälomalle. Onnea kaikille.

28 000 lukiolaista painaa tänään päähänsä valkolakkinsa – lentolippunsa tulevaisuuteen. Ja yli 32 000 nuorta valmistuu ammattikouluista osaajiksi ja tekijöiksi – valmiina tulevaisuuteen. Onnea kaikille!

Itse aloitan kouluvuoden viimeisen päivän tavanmukaan Lopen Kirkonkylän Koululta. Olen ollut yli 10 vuotta jo palkitsemassa koulun vuoden Kunnon Kaveria ensin yhdistyksemme ja sitten yritykseni puolesta ja nyt sitten henkilökohtaisesti. Tänään jälleen on aika ojentaa stipendi, kunniakirja ja Kunnon Kaveri -patsas yhdelle kuudesluokkalaiselle ”esimerkillisesti kaveruudesta”. Katsotaan kenet luokkakaverit ja koulunväki tänä vuonna on valinnut ”pienempien malliksi”. Ensimmäiset Kunnon Kaverit ovat jo työelämässä ja moni juhlinut jo ylioppilas- ja valmistujaisiaan. Hauska on ollut seurata heitäkin. Onnea edelleen – nyt elämään.

Mutta pukua päälle – solmio kaulaan – ja juhlimaan kevään nuoria.

….

Päivä mennyt todella vauhdikkaasti. Aamulla ensin tuo nyt jo 13. kerran jaetun Kunnon Kaveri palkinnon jakaminen Kirkonkylän koulun kevätjuhlassa. Tämän aikanaan TOP-Klubissa Koukun Kimmon, Kytömäen Ollin ja Niemen Petrin kanssa perustamani palkinnon sai tänään Valosen Arttu ja itseasiassa kun hieman Kunnon Kaverien listaa katselin niin ensimmäiset jo valmistuneet ja ehtineet elämässäänkin monenlaista. Aina siis palkitaan kuudesluokkalaisista sellainen esimerkillinen koululainen ja hän samalla sitten merkkinä muille seuraavana vuonna hyvän hengen ja kaveruuden merkityksestä. TOP-Klubin jälkeen palkinnon on jakanut sitten yritykseni ja minulla on ollut ilo olla aina mukana jakamassa palkintoa ensin entisenä koulun oppilaana, sitten opettajana ja nyt kansanedustajana.

Alakoulun juhlasta sitten menin Lopen Lukion lakkiaisjuhlaan missä tänään moni myös minun entinen oppilaani sai valkolakin ja sitten muutamat juhlat. Ensin Kimiläisen Emmalle Helsinkiin ja illansuussa vielä Yrjö-Koskisen Sofian lakkiaisiin Riihimäen ”vanhaan kaupunkiin”. Kummallakin upeat juhlat ja oli ilo saada olla mukana. Vielä kaikille tänään valmistuneille onnea.

Kommentit