Lauantai, 28.04.2007

Blogi, lauantaina 28.04.2007

Tänään erikoinen päivä. Aamulla nyt aikaa hieman itselleni ja sitten pitkäaikaisen luottamushenkilömme Pekka Kerovuoren siunaustilaisuuteen, tämän jälkeen MLL:n juhliin Elmolaan ja illansuussa vielä eduskuntavaalikampanjamme yhteenvetotilaisuus Vanajanlinnalla ja sitten illalla Kiitosjuhla mukana olleille ja taustavaikuttajille. Linnalle tulossa yleisen täälläkin julkaistun kutsun mukaan lähes 250 onnittelijaa, tukijaa ja tekijää. Erikoinen päivä – tunnealoista toisiin.

….

Äärimmäisen laajat suhdeverkostot maailmalla omaava ulkoministeri Ilkka Kanerva sai heti tuoreeltaan kutsun Yhdysvaltoihin maan ulkoministerin Condoleezza Ricen vieraaksi. On tärkeää, että ylläpidetään tai elvytetään suhteet kaikkiin maailman eri suuntiin. Vaikka kutsun saannin jälkeen Kanerva kiirehtikin vähättelemään uuden hallituksen roolia kutsussa tai siis sitä, että kutsu johtuisi yksinomaan Suomen hallituksen vaihtumisesta.

Rice kutsui Kanervan Washingtoniin Oslon Naton ulkoministerikokouksen yhteydessä, mutta tarkempaa aikataulua ei vierailulle julkistettu. Rice oli nimenomaan halunnut jatkaa kahdenvälistä keskustelua Kanervan kanssa myöhemmin.

Kutsua Yhdysvaltoihin on toki odotettu jo turhankin pitkään ja tästä täytyy nyt ainakin antaa jonkun mittainen sulka Kanervalle. Hänen osaamiseensa luotetaan. Kanerva totesi diplomaattisesti, että Suomen suhteet USA:han eivät ole olleet pakkasessa. Samalla Kanerva sopi Ruotsin ja Norjan ulkoministerien kanssa keskusteluyhteydestä liittyen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin.

Pidän tätä kehityssuuntaa oikea ja ainoa oikeana myös EU:n suhteen. Meidän on pienenä maana syytä pyrkiä EU:ssakin niihin pöytiin missä maamme ja EU:n tulevaisuudessa päätetään. Reunalta voimme katsella EU:n kehitystä, mutta ytimessä voimme siihen vaikuttaa.

….

Päivällä saatoimme Kerovuoren Pekan viimeiselle matkalle. Lopen kaunis kappeli oli täynnä Pekan sukulaisia, tuttavia ja ystäviä. Hänen luonteellaan ystäväpiiri kasvoi luonnollisesti suureksi. Suuri sydän ja niin kuin Pekan kansakouluystävä, siunaamisen suorittanut pappi, totesi, että Pekka piti sen minkä lupasi ja teki työnsä aina tunnollisesti. Erittäin kaunis tilaisuus.

Kappelilta sitten hetkeksi kotiin ja vielä ennen Vanajanlinnaa Lopen koulukeskukseen Loppisaliin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lopen osaston tai nykyisin yhdistyksen 85-vuotis lastenkonserttiin. Olen toiminut lähes kymmenen vuotta MLL:n Lopen kummikunnanvaltuutettuna ja nyt halusin piipahtaa heidän juhlissa. Oli ihastuttavaa kun juhlijaväki oli äitejä ja isiä ja mummoja ja vaareja pieten piipertäjien kanssa. En konserttiin ehtinyt jäädä sillä samaan aikaan kampanjamme johtoryhmä jo aloitteli palaute seminaaria Vanajanlinnalla. Kävivät läpi ensin ehdokkaan ja ehdokkaan toimet ilman minun paikallaoloa ja sitten yhdessä kävimme linnan upeassa kirjastossa läpi kampanjamme osa osalta, ylämäet ja alamäet. Erittäin tärkeä ja onnistunut tilaisuus tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

Tämän jälkeen hetki omaa aikaa ja kello 19.00 Vanajanlinnan salit täyttyvät kampanjamme tekijöistä, tukijoista, komppaajista ja ystävistä ja tutuista. Mukaan tulossa lähes 250 vierasta. Edessä upea ilta. Palataan siihen huomenna. Nyt muistamaan tekijöitä.

Kommentit