Lauantai, 28.02.2009

Blogi, lauantaina 28.02.2009

Tuorein puolueiden kannatusmittaus kertoo sen, että työ on tehtävä koko ajan hyvin ja mitään ei saa ilmaiseksi. Näin pitääkin olla ja juuri tämä pitää puolueemme valppaana. Helmikuun mittaus tehtiin niin, että nämä nyt julkistetut luvut pitävät sisällään myös alkuviikon politiikkariihen päätöksien vaikutuksen eli kovasti puhuttaneen päätöksen nostaa portaittain eläkeikää 2 kuukautta vuodesta. Itse uskoin, että tämä vaikea, mutta pakon edessä tehty ratkaisu vaikuttaisi enemmänkin puolueiden kannatukseen, mutta itseasiassa hallituksen kannatus on pysynyt lähes vakiona. Kokoomus jatkaa selvästi suurimpana puolueena 24,4 prosentin kannatuksella. Vaikeat ratkaisut ovat näkyneet siis kannatuksessamme hienoisena laskuna. Keskustaa kannattaa nyt 20,3 prosenttia vastaajista ja merkillepantavaa on Jutta Urpilaisen SDP:n syöksyn jatkuminen. Demarien kannatus on nyt enää 19,6 prosenttia ja alamäki on ollut pysyvää marraskuusta lähtien.

Vihreiden kannatus on 10,3 prosenttia ja Vasemmistoliitto ohitti ja otti oman paikkansa nyt jo hieman hiipuvan perussuomalaisten edestä. Pikkuiset eli RKP ja Kristilliset saivat noin 4 prosentin kannatukset. RKP 4,2 ja KD:t 3,7. Kummankin puolueen kannatus on siis alamäessä.

No tämä välitilinpäätös tuli tärkeään paikkaan. Itse odotin tätä enemmän kuin pitkään aikaan näitä tutkimuksia ja olen tyytyväinen, että hallituksemme yhteiskannatus on edelleen erittäin vahva ja oma puolueemme jatkaa historiansa parhaissa kannatuksissa vaikeista ajoista ja vaikeita päätöksistä huolimatta. Se siis kertoo varmasti myös siitä, että vastuunkantoa arvostetaan.

Tänään lauantaina aamupäivä vapaata. Eilen illalla olimme Riihimäellä katsomassa kuukausittaista Standup-iltaa ja nyt vain mukana olla ja nauttia aamusta ja Hesarista kaikissa rauhassa. Iltapäivällä suuntaan Hämeen Kokoomusnuorten talviseminaariin puhumaan politiikan ajankohtaisista aiheista. Näissä tilaisuuksissa on aina mukana käydä ympärimaan ja hienoa on myös se, että koko ajan nuoriso- ja opiskelijajärjestömme saavat uusia jäseniä ja myös aktiivisia toimijoita. Heitä on ilo auttaa tälle tielle.

….

Tänään päivä meni Seppälän Annen ja Arin Pelto-Seppälän mökillä Lopen Pilpalassa. Hämeen Kokoomusnuoret viettävät ja pitävät talviseminaariaan siellä ja oli itse lupautunut hieman alustamaan ajankohtaisesta politiikasta. Alunperin oli tarkoitus vain piipahtaa ja puhua, mutta lopulta huomasin, että yli viisi tuntia nuorten kanssa meni ja tuli käytyä läpi niin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa kuin yliopistouudistustakin virallisemmin ja epävirallisemminkin. Erittäin hyvä ohjelma nuorilla ja juuri kun lähdin niin järjestösihteerimme ja EU-ehdokas Heikki Autto aloitti omaa osuuttaan. Nyt kuitenkin jo kotona ja ilta vapaata. Huomenna Timon pilkit Padasjoella eli jos ehditte niin tervetuloa mukaan. Lisää aiheesta kalenterissa ja uutiset-sivullakin.

Kommentit