Lauantai, 27.10.2007

Blogi, lauantaina 27.10.2007

Eilen aamulla saimme tiedon, että Marcus Grönholm keskeytti Japanin MM-rallissa ja eilinen päivä näytti jo siltä, että Kimi Räikkösen MM-kulta ei saakaan seurakseen Grönholmin kultaa. Moottoriurheilussa kuitenkin pitää aina katsoa kilpailu loppuun asti. Sen olen oppinut tehdessäni työtä motorsportin parissa ja tälläkin kertaa se kannatti. Lauantaiaamuun uutitse kertoivat, että myös Sebastien Loeb ajoi ulos ja keskeytti. MM-johto siis säilyy Grönholmin hyväksi kahteen viimeiseen MM-ralliin lähdettäessä ja lopputaistelusta tulee huikea. Harmillista oli myös toisen kilpailupäivän Jari-Matti Latvalan ulosajo. Latvala ajoi loistavasti avauspäivän ja piti johtopaikkaakin kakkostallin autolla pitkään, mutta sitten pieni virhe ja ulosajo. Isoa virhettä ei näissä vauhdeissa ja näillä autoilla tarvita. Mielenkiintoinen loppukausi kuitenkin tulossa.

Tänään julkisuuteen tuli myös tärkeä ja odotettu ulostulo opetusministeri Sari Sarkomaalta. Sarkomaa kertoi julkisuuteen kantansa yliopistojen leikkauksiin kertoen samalla, että hän peruisi 11 miljoonan euron ja tuhannen henkilötyövuoden leikkaukset yliopistoilta. Henkilöstösäästöt sisältyvät edellisen hallituksen tekemään valtionhallinnon tuottavuusohjelmaan. Idealtaan ihan hyvä, mutta harkitsematon juuri tällaisissa kohdissa joissa henkilöstösäästöihin ei ole varaa. Toivotaan, että sinivihreä hallitus korjaa tämänkin virheen.

Aamulehdessä julkaistussa haastattelussa Sarkomaa toteaa minusta aivan oikein, että ”tuottavuusohjelma on yliopistojen kannalta järjetön ja sen tarkistaminen on välttämätöntä. Opettajien määrää suhteessa opiskelijoihin ei voida parantaa, jos saman aikaan pitää vähentää ihmisiä.”

Nyt olisi syytä neuvotteluissa muuttaa tuota tuottavuusohjelman osaa ainakin yliopistojen osalta ja taata näin yliopistoille aito mahdollisuus uusiutua yliopistouudistuksen myötä. Suuressa ehkä historian suurimmassa yliopistouudistuksessa on kyse siitä, että lisätään liopistojen omaa päätäntävaltaa mm. toiminnasta ja taloudestakin ja tässä työssä tuottavuusohjelma syö nyt minustakin pahasti toista jalkaa.

Tänään aamupäivä vapaata ja sitten Vaahteramäen Ratsutallille. Kisaamme tänään syksyn ensimmäisen estekilpailumme. Katsotaan miten sujuu. Illalla kutsutilaisuus HPK:n SM-liigaotteluun. Ohjelmaa siis tässäkin päivässä juuri sopivasti.

….

Mukava urheilupäivä takana. Aamulla kaikessa rauhassa vapaa-aikaa kotona ja pitkästä aikaa suorana myös Lauantaiseura. Sitten puinkin jo ratsastusvaatteet päälle ja suuntasin tallille. Ajattelin, että saa olla ulkona ja tallilla varmasti apukin tervetullutta. No aikalailla valmista kaikki jo kun menin, mutta olikin kiva vain olla ja katsella junnujen Pollux-kilpailua. Väliaikaohjelmana Homerus ja Klaara esittivät hyppyjään ja tämän jälkeen oli meidän vuoro kisata vuoden 2007 Nekun Maljan -mestaruudesta. Ratamestari oli jälleen rakentanut mielenkiintoisen taisi olla 9+5 esteen aikaradan, mutta sellaisen, missä oli myös mahdollisuus tehdä taktiikkaa ratsastettavien teiden suhteen. Ulkona tapahtuneen lämppärin jälkeen maneesissa vain varmistin, että Räpyllä kaikki ok ja yhteistyö pelaa ja lisäksi tarkistin kolme eri tievaihtoehtoa. Lopulta päätin kilpailuun lähteä jo perusradalta riskillä ja tehdä toisena ratsastajana pohjalle aika joka kestäisi. Loppuun asti aika kestikin vaikka heti perässäni Krista tekikin minusta päivän upeimman ratsastuksen. Nolla plus nolla -rata ja uusinnassakin vain 0,4 sekunttia minulle periksi. Mutta tyylikkäämpi suoritus – sen myönnän. Toisaalta tässä lajissa ei tyylipisteitä jaeta.

Muutenkin päivä tarjosi varsin mallikkaita suorituksia ja oli ilo jälleen katsella omankin ryhmän ratsastajia kuinka vuodessa kehitystä tapahtunut ihmeesti. Onnea kaikille ratsukoille. Kanssanne oli jälleen kivaa. Kiitokset myös Vaahteramäen Ratsutallin väelle hienosta päivästä. Nämä tärkeitä meille.

Tässä hieman mallia miten nuoret hevoset hyppäävät. Klaara ja Homerus esiintyivät junnujen ja sennujen kilpailujen välissä.

Kilpailusta sitten Hämeenlinnan jäähalliin HPK:n ja HIFK:n peliin. Kolme erää 60 minuuttia mentiin maalitta ja vielä viiden minuutin jatkoaikakin. Rangaistuslaukauskilpailussa sitten peli ratkesi ja Kerho piti pisteet itsellään. Tärkeä voitto. Nyt vapaa ilta. Huomenna illansuussa Pekkalaan laituri nostamaan talviteloille ja hieman töitäkin päivään mahtuu alkuviikon kunnan ja seutukunnan jutuista.

Kommentit