Lauantai, 26.09.2009

Blogi, lauantaina 26.09.2009

Viikonloppu tällä kertaa harrastusten parissa. Lupauduin kavereille töihin SM-rallikauden päätökseen Hyvinkäälle ja itseasiassa erittäin mielelläänkin. Harrastukset varmasti itsekullekin aina sellaisia akunlataamisjuttuja ja kauniissa vaikkakin hieman viileässä syyssäässä mikäs täällä on talkoillessa. Väkeä valtavasti jo aamuvarhaisella liikkeellä ja edessä siis kaksipäiväinen SM-rallikauden päätös Lopen, Riihimäen ja Hausjärven teillä. Nyt kuitenkin hommiin.

Tänään Lopella vietetään markkinakesän päätösmarkkinoita eli Maalaismarkkinat nyt vuorossa. Itse en siis tänään valittetavasti torille ehdi. Kuulin eduskunnassa että kollegani Pertti Veltto Virtanen Lopelle on tänään suuntamassa ja olisi ollut mukava miestä päästä moikkaamaan. Meillä vähän sellainen tapa, että aina vinkataan kun toisen kotikuntaan tullaan ja osa aina ilmoittautuu vaikka vain kantatietä ohitse ajaa. Mukava tapa. Mutta nyt siis en tätä ”velvollisuutta” pääse hoitamaan. Mutta mukavaa markkinapäivää sinne ja jälleen ensi kevään ja kesän markkinoilla mukana pyöritään ostoksilla ja juttelemassa.

….

Lopen torilla olikin ollut kivasti väkeä. Kiitokset terveisistä ja viesteistä mitä torilta sain. Ja jos kysymyksiä ja ajatuksia jäi kertomatta niin olkaapahan yhteydessä vaikkapa sähköpostilla timo.heinonen@eduskunta.fi. Mukavasti siellä oli myös meidän valtuutettuja liikkeellä ollut ja juttukavereitakin riittänyt. Kiva niin. Mutta minun päivä siis meni nyt Hyvinkäälle SM-rallin parissa ja hieno päivä olikin. Pitkästä aikaa sain taas olla mikinvarressa SM-rallissa ja hauska oli myös hieman selostaakin yleisöerikoiskoetta. Kisa jatkuu tänään iltamyöhään ja huomenna heti aamusta jatkamme. Pitkä urakka siis ennen muuta kilpailijoille.

Kirjoitukseni koskien Hanko-Hyvinkää -rataosuuden sähköistämistä oli tänään Aamupostissa. Kiitos muutamasta palautteesta ja niistä voisi todeta ainakin sen, että olen täysin samaa mieltä, että meidän on pystyttävä katsomaan liikennehankkeissakin laajempaakin kokonaisuutta kuin vain aivan konkreettisesti omalle alueelle tai vaalipiiriin tulevia liikennehankkeita. Tällä ratahankkeella olisi todella merkittävät vaikutukset koko maamme kannalta ja myös konkreettiset vaikutukset Hyvinkää-Riihimäen talousalueelle ja myös pääradan toimivuudelle. Itseasiassa olin ensimmäisenä allekirjoittajana myös meidän hämäläisten talousarvioaloitteissa joilla esitämme määrärahan varaamista kantatie 54:n Hollola-Tammela peruskorjaukseen ennen muuta Riihimäki-Hausjärvi välille ja eritasoliittymiin mm. Oittiin ja Lopelle. Toivotaan, että saamme tämän hankkeen nyt myös koreihin mukaan ja toteutukseen mahdollisimman pian. Toinen hanke jossa olin ensimmäisenä allekirjoittajana on valtatie 2:sen perusparantaminen ja sen eteen teemme nyt täysillä töitä. Neuvotteluja ja palaverejä sovittu jo useampia ja toivotaan, että saamme mahdollisimman pian sen rahoituksessa läpimurron. Myös ratahankkeita esitimme hämäläisten kansanedustajien toimesta tehtäväksi. Listalla mm. Riihimäen ratapihan ja asemalaiturien korjaukset ja esteettömyys sekä koko pääradan välityskyvyn parantaminen lisäraideparilla. Tässä nyt muutama nosto aloitteistamme.

Ja tässä lista kaikista 13 aloitteestamme:

* Riihimäen rautatieaseman peruskorjaushankkeen suunnittelu
* Maa- ja metsätalousministeriön toimialan yhdyskuntien vesihuoltotoimenpiteisiin tarkoitetun avustusmäärärahan korottaminen
* Helsinki-Riihimäki välityskyvyn parantaminen
* Joukkoliikenteen palvelujen osto ja kehittäminen
* Vt 2 Helsinki-Pori tiehankkeen lisätyöt
* Vt 10/12 parantaminen välillä Hämeenlinna-Lahti
* Hämeen linnan välttämättömien korjaustöiden jatkaminen
* Hämeenlinnan oikeustalon suunnittelu ja toteuttamisen aloittaminen
* Kaupunkirakenteen tiivistäminen pilaantuneille maa-alueille
* Hämeenlinnan vankilan perusparannus
* Ratayhteyden Helsinki – Forssa – Pori suunnitte
* Kantatie 54 parantaminen välillä Tammela – Hollola
* Ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistoimintaan

Kommentit