Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Tuomas Viljamaa

asuinpaikka: Turku

ikä: 23

ammatti: Valtiotieteiden yo, opiskelija

perhe: sinkku, kaksi veljeä ja sisko

Kotisivut: www.tuomasviljamaa.net

Tärkeimmät luottamustoimet:

1.1.2005- nuorisolautakunnan jäsen, Turun kaupunki
1.1.2008- Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirivaltuuston jäsen
1.1.2007-4.7.2007 Kokoomuksen valtuustoryhmän työvaliokunnan jäsen
1.1.2007-4.7.2007 Kokoomuksen Turun Aluejärjestön, Kokoomuksen Turun valtuustoryhmän sihteeri ja esittelijä sekä sini-vihreän kaupunginhallitusryhmä (kokoomus, vihreät, keskusta ja rkp) sihteeri ja esittelijä
21.8.2007-20.12.2007 Porin prikaatin aliupseerikurssi 2/2007
Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
3.1.2008-3.7.2008 Varusmiestoimikunnan puheenjohtaja, Porin prikaati

Miksi kokoomus:

Lukiossa aloin kiinnostua enemmän yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta pitkälti silloisen historian opettajani myötävaikutuksella. Varsinaissuomalaisena ja turkulaisena erityisesti Ilkka Kanerva ja Sauli Niinistö ovat olleet esikuvia. Myöhemmin huomasin kokoomuksen arvot omakseni. Parhaansa yrittäminen riittää ja kaikkien pitää saada yrittää. Mielestäni kokoomus on myöskin Suomen tulevaisuusmyönteisin puolue.

Tavoitteet kotikunnassa:

”Taitoa

Tahtoa

Tunnetta”

Turku on maailman paras kaupunki. Meillä on upea historia ja kulttuuri sekä mahtava Aurajoki ja Suomen kaunein saaristo. Turku on valtavan rikas kaupunki kaikin puolin. Nyt vain näyttää, että todellinen tahto meidän rakkaan kaupunkimme saattamiseksi parempaan kuntoon on hukassa. Turkulaiset ansaitsevat päättäjiltään parempaa taitoa, tahtoa ja tunnetta asioiden hoitamiseksi. Toivoa on vielä, mutta tekeminen aloitettava nyt. Minä laitan itseni täysillä likoon Turun parhaaksi. Talous on laitettava kuntoon.

TEEMAT:

Tavoitteena elinvoimainen, nuorekas liikkuva Turku, joka pitää huolta senioreistaan:

Turkulaisen nuorisotyön laatu on turvattava

Liikunta on saatava Turun käyntikortiksi

Turusta pitää tehdä vanhustenhoidon mallikaupunki

Kouluasioissa pitää panostaa seinien sijasta opetukseen

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

Meidän pitää tulevaisuudessa panostaa entistä enemmän joukkoliikenteeseen ja erityisesti raideliikenteen kehittämiseen. Suurille kaupunkiseuduille pitää saada paikallisraideliikennettä. Valtion täytyy olla aktiivinen myös biopolttoaineiden kehittämisessä.

Itämeren ja Saaristomeren pelastamiseksi olisi tehtävä nyt kaikki mahdollinen. Yhteistyötä maanviljelijöiden ja muiden Itämeren valtioiden kanssa on lisättävä tuntuvasti ja luotava konkreettinen ohjelma öljyntorjuntavalmiuden nostamiseksi.

Opintoaikojen rajaukset heittäisin romukoppaan välittömästi.

Kommentit