Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Katriina Kerttula

asuinpaikka: Turku

ikä: 22

ammatti: opiskelija, valtiotieteiden kandidaatti

perhe: avoliitossa

Kotisivut: www.katriinakerttula.com

Tärkeimmät luottamustoimet:

Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan Turun aluejärjestö, puheenjohtaja
Turun yliopiston Kokoomusopiskelijat, varapuheenjohtaja
Turun yliopiston ylioppilaskunta, edustajiston jäsen
Turun kaupunki vesilaitoslautakunta, varajäsen

Miksi kokoomus:

Kokoomus edustaa niitä arvoja, jotka ovat minulle tärkeitä kuten kannustaminen, vapaus ja tulevaisuuteen suuntautuneisuus. Kokoomus kannustaa yksilöllisiin ratkaisuihin sekä tukee yrittämistä. Jokaiselle annetaan valinnanmahdollisuuksia sekä mahdollisuus toteuttaa itseään. Jokainen kansalainen on Kokoomukselle tärkeä.

Tavoitteet kotikunnassa:

Turku kaunis ja viihtyisä kaupunki elää ja asua. Jotta pysymme tulevaisuudessakin varteen otettavana asuinkaupunkina, kaupunkia on jatkuvasti kehitettävä uusin raikkain ajatuksin. Erityisesti nuoret, opiskelijat sekä nuoret perheet ovat sydäntäni lähellä.

Turun keskustasta on saatava vehreä ja viihtyisä, kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikka, josta turkulaiset voivat olla ylpeitä. Lisäksi keskustan kehittäminen kävelykeskustamaiseen suuntaan tulee toteuttaa ja pyöräteitä lisätä.
Opiskelijoiden työllistymistä Turkuun on parannettava mm. tarjoamalla lisää kaupungin harjoittelupaikkoja sekä harjoittamalla järkevää elinkeinopolitiikkaa. Tällä tavalla saamme myös lisää veronmaksajia Turkuun.

Turun päätöksentekoa on tehostettava ja selkeytettävä. Asioiden pöydälle jättäminen käy kaupungille kalliiksi. Turkua on kehitettävä ennen kaikkea turkulaisia varten. Erityisesti nuoret on tärkeä saada kiinnostumaan yhteiskunnallisista asioista. Nuorten kasvaviin mielenterveysongelmiin on saatava lisää voimavaroja ja niihin on pysyttävä puuttumaan entistä aikaisemmassa vaiheessa mm. lisäämällä valistusta osana terveyskasvatusta.

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

Työnteon tulee aina olla kannattavampaa ja sosiaaliturvajärjestelmän kokonaisuudistus on saatava valmiiksi mahdollisimman pian.
Suomi on huippuosaamisen ykkösmaa. Se on ehdoton valttikortti globaalissa maailmantaloudessa, joka pitää osata käyttää oikein.

Suomen väestörakenne tulee kokemaan seuraavan kymmenen vuoden sisällä hurjia muutoksia, kun suuri joukko jää eläkkeelle. Ammattiosaajia tulee kouluttaa enemmän. Suomi ei voi olla vain korkeakoulutettujen maa.

Kommentit