Lauantai, 25.10.2008

Blogi, lauantaina 25.10.2008

HYVÄ EHDOKAS: Heikki Sivonen

asuinpaikka: Jyväskylä

ikä: 23

ammatti: yht. yo, opiskelija

perhe: Vanhempani asuvat Vaajakoskella. Minulla on myös kolme vanhempaa
siskoa perheineen.

Luottamustehtävä:

– Jyväskylän maalaiskunnan varavaltuutettu 2004-2008
– Kokoomuksen Nuorten Keski-Suomen piiri ry, puheenjohtaja 2007-2008
– Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, hallitus 2008
– Jyväskylän maalaiskunnan tarkastuslautakunnan varajäsen 2004-2008
– Jyväskylän poliisin neuvottelukunta 2004-2008

Miksi kokoomus:

Lähtö mukaan politiikkaan ja Kokoomusnuoriin perustui vahvaan arvomaailmaan. Kokoomusnuorissa on olen myös saanut paljon hyviä ystäviä ja oppinut politiikan aakkoset.

Tavoitteet kotikunnassa:

Minulle politiikka ei ole kabinettien salatiedettä, eikä vain pienelle porukalle rajattu harrastus. Politiikan pitää lähteä mielipiteistä, sillä jokainen on oman arkensa paras asiantuntija. Minä uskon sellaiseen politiikkaan, joka puhuttaa nuoria ja antaa heille vaikutusmahdollisuuksia. Mielestäni nuorten mielipiteitä on kuunneltava sieltä missä nuori itse ne ilmaisee. Tilastot ovat vain osa totuutta, mielipiteet politiikan lähtökohta. Kuntaliitoksen jälkeen Uusi Jyväskylä ei ole enää vetovoimainen keskusta ympäryskuntineen. Nyt meidän on pidettävä huoli, että koko Jyväskylää kehitetään tasapuolisesti alueiden omia voimavaroja hyödyntäen. Se edellyttää kokonaisvaltaista mm. liikennesuunnittelua, jossa liikkuvuus töihin ja vapaa-ajalle taataan myös Jyväskylän laitamilta. Keskusta-alueen kaupunkisuunnittelussa tulee ottaa huomioon toimiva kevyen liikenteen ja autoilun yhteispeli, jotta liikkuminen keskustassa on joustavaa ja turvallista. Väkivalta ja turvattomuus ovat lisääntyneet Jyväskylässä hälyttävästi. Ennakoivilla toimenpiteillä on vaikutettava väkivallan vähentämiseen. Esimerkiksi Väinönkadun väkivaltaisuudet olisivat vältettävissä riittävällä valvonnalla ja taksitolpan hajauttamista kauemmaksi keskustasta.

Yksinasuvat ja sinkut unohtuvat helposti yhteiskunnasta. Vaikka perheellisyys on elämässä tavoiteltavaa, sinkutkin on otettava huomioon. Heidän odotukset liittyvät viihtyisään ja viihteelliseen elinympäristöön. Myös liikkuvuus ja elintottumukset ovat erilaiset: monella sinkulla ei ole varaa autoon, eikä yksiössä tilaa pakastimelle.

Kolme asiaa joita muuttaisit Suomessa:

– Poliiseille lisää resursseja ja toimivaltaa. Esimerkiksi teletunnistetietoja pitäisi luovuttaa poliisien käyttöön ensistä helpommin.

– Opiskelu pitäisi mahdollistaa korkeakouluissa joustavaksi, siten että opiskella pystyisi myös kesäaikana päätoimisesti. Se vähentäisi kesätyöruuhkaa ja mahdollistaisi työnteon omalla alalla myös muina vuodenaikoina.

– Pidetään koko Suomi asuttuna ja elinvoimaisena. Pienempien kaupunkien pitää pystyä houkuttelemaan nuorta väkeä alueelleen, sillä se mahdollistaa alueen menestyksen.

Kommentit